Gunumuzde gerek iş başvurularında gerek farklı alanlarda başvuru yaparken ceşitli evraklar vermemiz gerekir. Bircok alanda ihtiyac duyulan bu belgeler devlet tarafından verilir ve belirtilen evraklardan herhangi birinin eksik olması durumunda başvurularınız kabul edilmez.
Vize başvurusu, miras ve emeklilik işlemleri, yuksek lisans kayıtları gibi işlemlerde kullanılan onemli belgelerden biri olan vukuatlı nufus kayıt orneği nedir, nereden ve nasıl alınır, nerede kullanılır gibi sorularınıza birazdan cevap bulacaksınız. Dilerseniz lafı uzatmadan sorularınızı yanıtlayalım.
[h=2][/h] [h=2]Vukuatlı nufus kayıt orneği nedir?[/h] Vukuatlı nufus kayıt orneği, bircok alanda ihtiyac duyulan ve devlet tarafından verilen resmi bir belgedir. Sizin ve birinci dereceden yakınlarınızın temel bilgilerinin bulunduğu resmi belgenin bir diğer ismi de Aile Nufus Kayıt Belgesidir. Belgede acık adres bilgileri, evliliğinizin ardından soyadı değişikliğine maruz kalan eşinizin soyadı, yabancı uyruklu veya cifte vatandaşlığı olanların diğer vatandaşlık gibi bircok onemli bilgi yer almaktadır.
[h=2]Vukuatlı nufus kayıt orneği nereden alınır?[/h] Vukuatlı nufus kayıt orneği gecmişte Nufus Mudurlukleri ve Kaymakamlıklardan başvuru yaparak alınabiliyordu. 2017 yılında yapılan son duzenlemelerle birlikte vukuatlı nufus kayıt orneği artık e-devlet sisteminden alınabiliyor. Bir sonraki adımda sizlere e-devletten nasıl vukuatlı nufus kayıt orneği alacağınızı adım adım anlattık.
[h=2]E-Devlet ile vukuatlı nufus kayıt orneği nasıl alınır?[/h] Adım 1: Buraya tıklayarak e-devlet nufus kayıt orneği belgesi sorgulama sayfasına gidin.
Adım 2: Kimliğimi Şimdi Doğrula tuşuna basarak karşınıza cıkan giriş ekranına TC Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girin.
Adım 3: Giriş yaptıktan sonra “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum” kutucuğuna tıklayın ve ardından “Devam et” duğmesine tıklayın
Adım 4: Cıkan ekranda Nufus Kayıt Orneği Tipi altındaki seceneği ‘Nufus Aile’ seceneğine ayarlayın.
Adım 5: “Vukuatlı Belge (Olayları Goster)” kısmının altındaki kutucuklardan Evet olanı işaretleyin
Adım 6: Belgeyi neden istediğinizi de belirttikten sonra Sorgula tuşuna basarak belgeyi elde edebilirsiniz.
Artık E-Devletten kolay ve hızlı bir şekilde alınabilen vukuatlı nufus kayıt orneği alınabiliyor. Bu adımları izledikten sonra saniyeler icerisinde PDF formatındaki vukuatlı nufus kayıt orneği belgenizi alabilirsiniz. Bu belgeyi bilgisayarınıza indirebilir, daha sonra elektronik imzalı ve barkodlu belgenizi yazdırabilirsiniz.
[h=2]Vukuatlı nufus kayıt orneği hangi işlemlerde kullanılır?[/h] Bakanlıklar Asker alma işlemlerinde Milli Sauvnma Bakanlığı Adli makamlar Adli işlemlerle sınırlı kolluk kuruluşları Dış temsilcilikler Evlilik işlemlerinde evlendirme işlemini yapacak yetkili kişiler Olum işlemlerinde resmi sağlık kuruluşları Burs ve benzeri işlemlerde kurum ve kuruluşlar Vize işlemleri Miras ve emeklilik işlemleri Yuksek lisans, doktora, Erasmus gibi eğitim işlemleri İş başvuruları Tayin işlemleri Vukuatlı nufus kayıt orneği, gorebileceğiniz uzere bircok alanda kullanılan onemli bir belgedir. Bircok kurum ve kuruluş tarafından talep edilebilen vukuatlı nufus kayıt orneğinin kullanım alanının oldukca geniş olması, belgeyi daha onemli hale getiriyor.
[h=2]E-devlet şifresi nasıl alınır?[/h] Vukuatlı nufus kayıt orneği gibi bircok belgeyi hızlı bir şekilde alabilmenizi ve devlet tarafından verilen hizmetlere elektronik ortamda hızlı bir şekilde ulaşabilmenizi sağlayan E-devlet sistemine giriş yapabilmek icin şifre almanız gerekiyor. Bu şifreyi edinebilmek icin TC Kimlik Numaranızın bulunduğu kimlik kartı, ehliyet veya bunun gibi belgelerle PTT merkezleri ya da mudurluklerine muracaat etmeniz gerekiyor.
Vukuatlı Nufus Kayıt Orneği E-Devlet’ten Nasıl Alınır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Vukuatlı Nufus Kayıt Orneği E-Devlet’ten Nasıl Alınır?