Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Core ile calışan bir sanal makine, Geekbench'te tespit edildi. Benchmark testinde Windows Core OS'un (64 bit) 6280 MB RAM ve 1.38 GHz'de calışan bir Intel Core i5-L15G7 işlemci uzerinde calıştırıldığı gorundu.
Test sonuclarındaki bir diğer surpriz de, 5 Cekirdek ve 5 iş parcacığına sahip olan Intel Lakefield işlemcisi L15G7 oldu. Intel'in bu duşuk guc tuketimli işlemcisi, Qualcomm'un Snapdragon serisi ile rekabet etmek icin geliştirildi. Qualcomm, Snapdragon 7c ve 8c işlemciler ile ARM tabanlı bilgisayar sektorunde ilk tercih edilen ureticilerden. Intel ile bu ustunluğu kırmak istiyor.
Windows Core, farklı aygıt turleri icin tasarlanmış ceşitli Microsoft işletim sistemlerinin temelini oluşturuyor. Windows Core'un calıştırıldığı sanal makine, Geekbench 5'te tek cekirdekte 725 puan, cok cekirdekte 1566 puan aldı.
Microsoft, yeni işletim sisteminin detaylarını henuz acıklamadı. Daha once ortaya cıkan sızıntılar, Windows Core işletim sisteminin acık kaynaklı bileşenler icereceğini, gelecekteki Xbox konsollarında kullanılacağını ve yeniden tasarlanmış bir bildirim sistemine sahip olacağını one suruyordu.
Microsoft'un, bu yılki BUILD 2020 geliştirici konferansında moduler işletim sistemi platformu hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyordu. Ancak etkinlik, koronavirus salgını nedeniyle cevrimici olarak gercekleştirilecek ve beklenenden acıklama bir sure daha gecikebilir.
Windows Core OS, Geekbench'teki Bir Test Sonucunda Gorundu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows Core OS, Geekbench'teki Bir Test Sonucunda Gorundu