Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıkıp kısa bir sure icerisinde de pandemi, yani kuresel salgın haline gelen koronavirus, Turkiye'deki yaşamı da olumsuz olarak etkiliyor. Yetkililer bir suredir, salgının Turkiye'de de yayılmasının onune gecebilmek amacıyla ceşitli onlemler alıyorlar. Hukumet yekililerinin aldıkları onlemlerden bir tanesi de ulke genelindeki tum okulların tatil edilmesiydi.
Turkiye'deki tum oğrenciler, koronavirusle mucadele kapsamında gectiğimiz hafta tatil yaptılar. Yetkililer, yaptıkları acıklamalarla hem universitelerde hem de ilk ve orta dereceli okullarda uzaktan eğitimin başlayacağını duyurdular. Alınan uzaktan eğitim kararı, bugun itibarıyla hayatımıza girdi ve oğrenciler, gectiğimiz saatler itibarıyla da ilk uzaktan eğitim derslerini aldılar.
[h=2]Uzaktan eğitim sistemi kapsamında merak edilen her şey[/h] [h=3]Uzaktan eğitim nedir? Nasıl gercekleştirilecek?[/h] Uzaktan eğitim koronavirus nedeniyle evinde kalan oğrencilerin, eğitimlerinden uzaklaşmamaları icin hayata gecirildi. Milli Eğitim Bakanlığı onculuğunde başlatılan bu surecin ne kadar devam edeceği şu an icin belli değil. Ancak oğrenciler, bu surec icerisinde internet ve televizyonlar aracılığıyla eğitimlerine kısmen de olsa devam edebilecekler.
[h=3]Uzaktan eğitim kapsamında dersler hangi gunler ve hangi saatlerde verilecek?[/h] Milli Eğitim Bakanlığı, gectiğimiz hafta yaptığı calışmalarla uzaktan eğitim programı kapsamında kullanılacak televizyon kanallarını belirledi. Buna ek olarak tum ilk ve orta oğretim sınıfları icin bir ders programı belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı, boylelikle hem tum oğrenciler icin sistematik bir eğitim programı oluşturdu hem de olası internet yoğunluklarının onune gecmiş oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluşturduğu haftalık ders programına ulaşabilmek icin burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu bağlantı, 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tum oğrencilerin ders programlarını iceriyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA (Eğitim Bilişim Ağı) hizmetine erişmek ve derslerle ilgili videolara erişmek isterseniz de burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
[h=4]Dersleri televizyondan takip edecek oğrencilerin erişmesi gereken kanallar ise şoyle:[/h]
[h=3]Uzaktan eğitimde yoklama alınacak mı?[/h] Oğrenciler, okullarına gittiklerinde her ders icin yoklamaya tabi oluyorlar. Uzaktan eğitimde ise boyle bir uygulama olmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, amaclarının oğrencilerin daha cok oğrenmesi ve kendini geliştirmesi olduğunu ifade ederek yoklama almayacaklarını soyledi. Oğrencilerin derslerden soğumamasını istediklerini soyleyen Selcuk, 23 Mart'ta fiziki olarak okulda işlenecek derslerin uzaktan eğitimde yer alacağını belirtti.
[h=3]Uzaktan eğitimde teneffus var mı?[/h] Hayat normal bir şekilde devam ederken oğrenciler, 40 ya da 45 dakika ders gorup 10 dakika teneffus yapıyorlar. Uzaktan eğitim sisteminde ise dersler 20 dakika olarak gercekleştiriliyor. Dersin ardından 10 dakikalık ara veriliyor ve yine 20 dakikalık bir ders daha yapılıyor. Yani uzaktan eğitim sisteminde de oğrencilere teneffus yapma imkanı veriliyor.
[h=3]Uzaktan eğitim sisteminde sınav yapılacak mı?[/h] Sınavlar, eğitim oğretim hayatının vazgecilmez bir parcası. Ancak uzaktan eğitim sisteminde sınavların yapılıp yapılmayacağı şu an icin belirsiz. Cunku bu surecin ne kadar sureceği bilinmiyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, olası sınavlarda uzaktan eğitim surecinde anlatılacak konuların yer almayacağını ifade ediyor. Yani oğrenciler, sınavlara girseler bile bu durum, uzaktan eğitim surecinden oncesini icerecek.
[h=3]Uzaktan eğitim bittiğinde ne olacak?[/h] Oğrencilerin ne kadar sureyle evlerinde kalacakları belli değil. Yetkililer, COVID-19 salgını kapsamında yaşanacak gelişmelere gore acıklama yapacaklarını ifade ediyorlar. Ancak bu surec bittikten sonra oğrenciler icin cok yoğun bir surec başlayacak. Yapılan acıklamalara gore oğrenciler, zorunlu tatil surecinin ardından telafi dersleri gorecekler ve programdaki gerilik bu telafi dersleri ile giderilecek.
Uzaktan Eğitim Bugun Başladı: Merak Edilen Tum Sorular ve Cevapları
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Uzaktan Eğitim Bugun Başladı: Merak Edilen Tum Sorular ve Cevapları