.:: Cennet ::.
.: Cehennem :.
Hazreti Muhammed
Sallallahu Aleyhi Vesellem:
"Olum, kıyamet meydanında koyunun boğazlandığı gibi boğazlanır."
Cenneti şoyle duşunelim; nefsi arzuları yaratan Cenabı Allah'tır. Nefsin yaratılıştaki arzulama kapasitesi ne ise, o Cennette fazlasıyla verilecektir." Bu arzularımızın ne olduğunu duşunurken, istisnasız aklınıza gelen her şeyi tasavvur edebilirsiniz. Zaten karşılanmayacak olsa, Yaratan nefsimizdeki arzulama isteklerini vermezdi.
Cenneti din ceşitliliğine gore bir fantezi gibi algılamak ve tanıtmak muhakkak yanlıştır. Onun icindir ki hem tanıtmaya, hem de akıllara hitap etmeye calışıyoruz. Bilmediğimiz konuları şu esasa uyarlayabiliriz:
"Cennet, arzu edilen her şeyin
yaşandığı bir mekandır."
Cenabı Allah yukarıdaki ayetinde, yaşanmasına rağmen tarif edilemeyen diye vasıflandırılan Aşka da değinmektedir. Dunya yaşamında idealini duşlediğimiz karşı cins sevgisini Cenabı Allah Cennette vermektedir.
Sure-Ayet: BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM,
37/43: Naim Cennetlerinde.
37/44:Karşılıklı tahtlar uzerinde.
37/45: Kaynaktan doldurulmuş kadehler sunulur.
37/46:Ki bembeyazdır, icenlere zevk verir.
37/47: Onda eziyet yoktur ve sarhoş da etmez.
37/48: Yanlarında el değmemiş ve bakışlarını
yalnız erkeklerine cevirmiş ceylan gozluler vardır.
56/35: Gercekten onları biz yeni bir yaratılışla yarattık.
56/36: Ve onları el değmemişler kıldık.
56/37: Eşlerine duşkun hep bir yaşıtlar.
"Cenabı Allah aşık ettiği kuluna
hayır murat etmiştir." Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in Deyişi de, aşk duygusunun sanatcılardan bildiğimiz ilham gibi Cenabı Allah tarafından verildiğini vurgular. Şayet bu dunyada verilmiş ise o, cennettekinin cok kucuk bir parcasıdır. Eşler arasında gercek aşk kuvvetlendikce, sevgilerinin temizliği onları Cenabı Allah'a ulaştırır. Aşkı da yaratıp veren Cenabı Allah'ın aşkı ise aslına donuştur.
Cenabı ALLAH'A olan aşk;
yaratılanın YARATAN'A olan hasretindendir.
Cehennem ki; olum de kaldırıldığından, vucut duyduğu acı karşısında ayılıp, bayılamayacağı gibi, can da veremeyecektir. Tadılan acı, ta derinliklere kadar hissedilerek yaşanacaktır. Cenabı Allah şoyle tarif eder:
BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM,
14/16.Ayet: Onun onunde cehennem vardır. Orada irinli su icirilecektir.
14/17.Ayet: Onu yudum, yudum alacak ama yutamayacaktır. Her taraftan ona olum geldiği halde olemeyecektir ve arkasından şiddetli bir azap gelip catacaktır.
İşte Cennet ve Cehennemi tanıtan kısa pasajlar. Cunku olum olmayınca canlılık devam edecektir; vucut yanar tekrar yenilenir. Dunyada ıslah olmayan nefis ahrette oğrenecektir. İnsanın iman ederek ebedi cehennemden kurtulması bu kadar kolay iken, La ilahe İllallah' tan kacmak niye? Cenabı Allah kimseye azap etmeyi dilemez.Yandaki mujde metninde olduğu gibi kurtuluşun yolunu yine bizler icin kolaylaştırmıştır.
" Cennetin bedeli : LA İLAHE İLLALLAH "
Bu aslı şu anlama gelen bir "Kutsi/İlahi Hadis" ten kaynaklanan mujdedir ki, bilindiği gibi, sozu Hz.Peygamberin olmakla beraber anlamı "vahiy" veya "İlham-ı Hak" tır.
" Cenabı-ı Hak (C.C.) Buyuruyor: İzzetim, Celalim ve Rahmetim hakkı icin "LA İLAHE İLLALLAH" Diyen kimseyi ateşe koymayacağım."
Yine aynı anlama yakın bir başka Kutsi Hadis de şu mealdedir:
"Allah-u Teala buyuruyor: LA İLAHE İLLALLAH Benim Kal'amdır. Kal'ama giren kişi benim azabımdan emin olur. "
(Prof. Dr. Abdulkadir KARAHAN, KIRK HADİS, KULTUR BAKANLIĞI.)
Cenab-ı ALLAH'ın dini Bir'dir. Hepimizi Tek yaratan yarattı. Doğru'da birdir, Hak'ta birdir. Hz.Adem Aleyhisselam'dan bugune yaşananlar Kur'an-ı Kerim'in safhalarıdır. Kur'an'ı Kerim ile nimet tamamlanmıştır. İslam hic bir gurubun ve kişinin uhdesinde olamaz. Her insan O'ndan sorumludur ve O'nun seslendiği kişidir. İşte yandaki ayetler de bu birleşmeyi vermiyor mu?
Bazıları Cennete girmek bu kadar kolay mı? Diye duşunmuş olabilirler. Ancak zor olan "La İlahe İllallah" demektir. Gonulden soylemek, butun vucudunuzla hissetmektir. Cenab-ı Allah Razı Olsun onlardan; yıllardır tarihten de bildiğimiz Alimlerimiz Muslumanları "La ilahe İllallah" a cağırmışlardır.
BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM,
2/136.Ayet: "Biz ALLAH'a bize indirilmiş olana, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilmiş olanlara, Musa'ya, İsa'ya verilenlere, Peygamberlere Rabları tarafından verilmiş olanlara iman ettik. Onların hicbirini diğerinden ayırtmayız. Biz O'na teslim olmuşlardanız." Deyin!
5/5.Ayet: Bugun size iyi ve temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilmiş olanların yemeği size haleldir, sizin yemeğiniz de onlara helaldir. Mu'min kadınlardan iffetli olanlar ve sizden once kitap verilenlerden iffetli kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğinizde size helaldir. Kim de imanı inkar ederse, yaptıkları boşa gitmiştir ve o ahirette husrana uğrayanlardandır.
Dinin nefis ile yorumlanması
"La İlahe İllallah." Değildir.
6/159.Ayet: Dinlerinin parca, parca edip; boluk, boluk olanlar yok mu? Senin onlarla hic bir alakan yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra O ne yaptıklarını kendilerine haber verecektir.
Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem Buyurur ki:
Gizli şirk, gece kaya uzerinde yuruyen karıncanın ayak sesi gibidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cennet Ve Cehennem