İtalya’nın Parma şehrinde gorev yapan ve koronaviruslu hastalara mudahale eden İsrailli tıp doktoru Gai Peleg, ulkenin televizyonuna yaptığı acıklamada, emirler doğrultusunda İtalya’nın kuzeyinde 60 yaş uzerindeki hastaların solunum makinelerine erişmesine izin vermeyeceklerini soyledi. Peleg, hasta sayısı arttıkca işlerin daha da kotuleştiğini dile getirdi.
Gai Peleg’in gorev yaptığı departmanın, karantinada altındaki olumcul derecede hasta olanların, son anlarını sevdikleriyle bir araya gelerek gecirmelerine izin verdiği ifade ediliyor. Diğer taraftan, bazı raporlar, olu sayısı arttıkca bazı ailelerin sevdikleri icin uygun bir cenaze toreni duzenleyemediklerini iddia ediyor.
[h=2]60 yaş uzerindeki hastalara mudahale edilmiyor:[/h]
Talimatların, 60 yaşın uzerindeki hastalara yapay solunum makinelerine erişim sunmak olmadığını ifade eden Doktor Peleg, bu tur makinelerin sayısının sınırlı olduğunu kaydetti. Halihazırda İsrail, binlerce solunum makinesi satın alıyor ve bu cihazların mayıs ortasına kadar ulkede olması bekleniyor.
Diğer taraftan İtalya Başbakan Giuseppe Conte, ulkesindeki koronavirus salgını nedeniyle stratejik ve gerekli olmayan butun uretim faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını acıkladı. Ulusa seslenen Conte, salgın krizinin başından bu yana şeffaf kaldıklarını vurgulayarak, halktan bir şey gizlemediklerini ifade etti ve "Ulke, İkinci Dunya Savaşı’ndan bu yana en zor krizle karşı karşıya." dedi.
Her gun cok sayıda vatandaş kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Başbakan Conte, "Aldığımız onlemler ciddi ama başka alternatifimiz yok. Onlemlerin etkilerini gormek icin zaman gerekiyor. Kurallara uyulmalı. Evde kalmalıyız. Supermarketlerde yarışa ya da kuyruğa gerek yok " diye konuştu. Conte, supermarketlerin, gıda urunleri satan dukkanların, eczanelerin, postane ve bankaların acık kalmaya devam edeceğini bildirdi.
İtalya'da Gorevli İsrailli Doktor: 60 Yaş Uzerindeki Hastalara Yardım Etmiyoruz
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- İtalya'da Gorevli İsrailli Doktor: 60 Yaş Uzerindeki Hastalara Yardım Etmiyoruz