Koronavirus salgını nedeniyle pek cok ulkede okullarda eğitime once ara verildi, sonra da eğitim sanal ortama taşındı. Oğrenciler de izolasyon sureclerine katılmaya başladı. Polonya da bu surecin yaşandığı ulkelerden biri oldu.
Ulkenin Dijitalleşme Bakanlığı, karantina suresince evinden dışarı cıkamayan oğrenciler icin bir Minecraft sunucusu acılacağını acıkladı. Boylece oğrenciler, evde kaldıkları surede keyifli vakit gecirebilecek.
[h=2]Oğrencilere eğlenceli eğitim oğretim[/h]
Polonya hukumeti oğrencilere sadece Minecraft sunucusu acıp oyun oynamalarını beklemeyecek. Aslında oyun, Grarantanna adlı daha geniş bir cevrimici aktiviteler paketinin de bir parcası. Amacı ise oğrencilerin eğlenmesini ve eğitimden de geri kalmamasını sağlamak. Sistemde tarihi testler, mantık bulmacaları, mantık oyunları ve hatta rol yapma oyunları icin de moduller bulunuyor.
Grarantanna Minecraft sunucusunda oğrenciler, tarihi binaların kopyalarını uretmek icin yaratıcı modda kıyasıya mucadele edecek. Oğrenciler bu modda sonsuz kaynak kullanabilecek. Bugun başlayan etkinlik, 27 Mart’ta sona erecek.
Sunucuya katılmak icin gerekenler ise Minecraft oyununun orijinal bir kopyası ve Polonya oğrenci kartı. Bir defa sunucuya girdikten sonra da uyulması gereken davranışlara dair bir liste var.
[h=2]Oğrenciler kendi oyunlarını yapacak[/h]
Grarantanna programında ayrıca 5 gunluk bir oyun geliştirme etkinliği de yer alıyor. Beş gunluk bu programda amac, katılımcıların “promosyon” temasıyla kendi oyunlarını uretmesi. Kazanan oyun etkinliğin sonunda secilecek. Etkinliğe 19 yaşına kadar olan lise oğrencileri katılabiliyor.
Ulkemizde de oğrencilerin uzaktan eğitim alabileceği bir platform acıklanmış durumda. O platformda da ek aktiviteler yer alacağı belirtilse de bir Minecraft sunucusu elbette ki yok. Polonya bu noktada ilginc bir yol izlemiş gibi gorunuyor.