İlk olarak Cin’in Wuhan kentinde gorulen koronavirus, kısa bir sure icerisinde Cin dışında bircok ulkeye yayıldı. Cin, salgının ortaya cıkışından 3 ay sonra yavaş yavaş duzelmeye başlasa da gectiğimiz haftalarda Avrupa’yı etkisi altına alan virus, yeni merkezi olarak da burayı secti.
Şu anda Koronaviruse karşı resmen savaş durumunda olan bircok ulke, sağlık calışanlarının maske ve eldiven gibi basit ekipmanlarını temin etmekte bile gucluk cekiyor. İşte bu nedenle dunya capında bircok şirket, bir veya birkac ulkeye belli malzemelerin tedariki konusunda yardım ediyor.
[h=2]Apple, ABD ve Avrupa’ya maske bağışlayacak:[/h]
Ulkelerin koronavirusu aşmalarına yardım etmek icin bağışta bulunan bir şirket de Apple oldu. Apple CEO’su Tim Cook, Twitter uzerinden yaptığı paylaşımda şirketin Avrupa ve ABD’deki sağlık calışanlarına milyonlarca maske yardımında bulunacağını acıkladı.
Apple CEO’su Tim Cook, şirketin Avrupa ve ABD’ye yapacağı maske yardımının kac maskeden oluşacağını net olarak belirtmemiş olsa da daha once bu konuda bir yerden ipucu almıştık. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, yeni yaptığı bir acıklamada Apple’ın ABD’ye 2 milyon N95 tipi maske bağışladığını soylemişti.

Apple, tum bu yardımlarının yanı sıra daha farklı alanlarda da yardımda bulunduğunu acıklamıştı. Apple CEO’su, daha onceki paylaşımlarında şirketin 15 milyon dolar bağış yaptığını acıklamıştı. Bununla birlikte Apple, Apple Card kullanıcılarının mart ayı odemelerini faizsiz ertelemişti.
Elbette dunyada koronavirusle karşı savaşa destek veren tek şirket Apple değil. Alibaba kurucusu Jack Ma, bircok Asya ulkesine maske, test kitleri, koruyucu kıyafetler ve yuz koruyucuları bağışlamıştı. Bununla birlikte gectiğimiz gunlerde Razer, koronavirusle savaşa yardım etmek icin maske uretip bağışlayacağını acıklamıştı.