Dunyayı sarsıp bircok insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirus, Turkiye’ye gelmesinin ardından şu an 670 kişiyi enfekte etti ve 9 kişinin olumune sebep oldu. Sosyal mesafenin onemine vurgu yapan uzmanlar risk altındaki cocuk ve genclerin sağlığı icin bircok uyarıda bulundu ve okullar uc hafta sureyle tatil edildi. 23-27 Mart arasında uygulanacak uzaktan eğitimin ardından okulların yeniden acılıp acılmayacağı ise merak konusu oldu.
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selcuk katıldığı bir televizyon yayınında, okulların acılıp acılmayacağına ilişkin, "Bu tumuyle sağlık koşullarına bağlı. Sağlık Bakanı ile bu hafta itibarıyla tekrar goruşmemiz olacak. Bu goruşme sonucu sonraki surecle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak" acıklamasını yaptı.
Ziya Selcuk, bu hafta gercekleştirilecek olan uzaktan eğitim sisteminin uzayıp uzamayacağı konusunda bilimsel veriler doğrultusunda hareket ettiklerini soyledi. Selcuk, "Biz yarın denirse, şartlar uygun olursa yarın başlarız. Ama bu konu tumuyle sağlık koşullarına bağlı. Buna bağlı olarak bu konuda yapılacak istişareler sonucunda birlikte karar veririz." sozleriyle okulların acılmasıyla ilgili eğitimsel acıdan eksik bulunmadığını vurgulamış oldu.
[h=2]Sağlık Bakanlığı'yla iletişim halindeyiz[/h]
Ziya Selcuk’a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile goruşup goruşmeyeceklerine ilişkin soru da yoneltilirken Selcuk, surekli goruştuklerini aktardı ve "Bu hafta itibarıyla tekrar goruşmemiz olacak. Bu goruşme sonucu sonraki surecle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak" dedi.
Her turlu senaryoya hazır olduklarını aktaran Selcuk, "Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav ertelenir mi?" şeklindeki soru uzerine "Prensip olarak hedefimiz sınavı ertelememek. Koşullar uygun olduğunda sınavı ertelemenin doğru olduğunu duşunmuyoruz ama zaruri bir durum olursa, zorunlu bir durum olursa ertelenebilir. Ertelenmesi halinde tedbirlerimizi almakla yukumluyuz. Biz bu tedbirleri de aldık. Aldığımız tedbirleri anlatmak icin 'ertelenirse eğer diye...' konuşuyoruz yoksa ertelemek gibi bir amacımız yok." sozleriyle gerekli gordukleri durumda oğrencilere telafi eğitimleri yapacaklarını, buna ilişkin de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir paket hazırladıklarını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Tatille İlgili Sorulara Yanıt Verdi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Tatille İlgili Sorulara Yanıt Verdi