Yeni modellerin cıkmasıyla guncelliğini yitiren akıllı telefonlar uzerinde yapılan yazılım değişiklikleri, geliştiricilerin telefonları değerlendirmek icin sıkca başvurduğu yontemlerden biri olarak karşımıza cıkıyor. Android, Ubuntu ve kimi zaman Windows RT işletim sistemleri kullanılarak yapılan bu değişiklikler; standart kullanımdan cok, ozel bir amaca hizmet edecek akıllı telefonlar ortaya koymak icin de oldukca verimli bir yol.
Android dışında Linux cekirdekli işletim sistemi kullanan olan bir telefona sahip olmak ve bu telefonu ozel bir amaca yonelik kullanmak isteyenler olabilir. Bu kişiler Librem 5 veya PinePhone gibi akıllı telefonları satın alarak bu isteklerini karşılayabilirler ancak artık kullanmadıkları bir telefona Ubuntu Touch işletim sistemi kurmak mumkun olsaydı nasıl olurdu? Bu sorunun yanıtını merak eden bir geliştirici elindeki Xiaomi Redmi Note 7'yi kullanarak bir calışma yaptı.
[h=2]Ubuntu Touch, Xiaomi Redmi Note 7'ye yuklendi:[/h]
XDA Developers'ın onemli geliştiricilerinden 'erfanoabdi' isimli geliştirici, Ubuntu Touch işletim sistemini Xiaomi Redmi Note 7'ye getirdi. Daha once Ubuntu Touch'ı Xiaomi Redmi 4X'e getiren geliştirici Danct12'nin oluşturduğu moduller, bu surecte 'erfanoabdi' isimli geliştiricinin calışmalarının altyapısını hazırladı. Danct12, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Xiaomi Redmi Note 7'de calışan Ubuntu Touch işletim sisteminin videosunu yayınladı.