Apple, bundan yaklaşık iki hafta once iOS, macOS ve tvOS işletim sistemleri icin yeni bir beta surumu yayınlamıştı. Şirketin yayınladığı beta surumleri arasından iOS icin yayınlanan surum, bu işletim sistemi icin yayınlanan beşinci ve son beta surumuydu.
Apple’ın yakın zamanda halka acık bir şekilde yayınlaması beklenen iOS 13.4, bugun geliştiriciler tarafından bir teste sokuldu. Apple tarafından geliştiriciler ve test kullanıcıları icin yayınlanan beta surumunu indiren iAppleBytes, iOS 13.4’un iPhone cihazlarda nasıl bir batarya performansı sağladığını olctu.
[h=2]iOS 13.4 işletim sisteminin batarya performansı sınandı:[/h]
iAppleBytes, iOS 13.4’un batarya performansını olcmek icin tek telefonla yetinmeyerek birden fazla iPhone'u teste soktu. YouTube kanalının teste soktuğu iPhone modelleriyse iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR ve iPhone 11 şeklinde oldu.
Geekbench’in uygulamasında bulunan batarya benchmark testine sokulan her bir iPhone cihaz, beklenenin dışında bir sonuc verdi. Aşağıda yer alan videoda da gorebileceğiniz uzere iPhone XR haricindeki tum cihazlar, iOS’un yeni surumuyle batarya performansında duşuş yaşadı. Cihazların iOS 13.4 ve iOS 13.3.1 surumlerinde gosterdikleri batarya performansları ise şu şekilde oldu:
iPhone SE: 3 saat 3 dakika -> 3 saat iPhone 6S: 3 saat 20 dakika -> 3 saat 9 dakika iPhone 7: 3 saat 42 dakika -> 3 saat 26 dakika iPhone 8: 3 saat 27 dakika -> 3 saat 20 dakika iPhone XR: 6 saat 4 dakika -> 6 saat 12 dakika (Tek gelişme gosteren cihaz.) iPhone 11: 6 saat 59 dakika -> 6 saat 8 dakika Yapılan son testlerde batarya performansı konusunda gelişme gosteremeyen iOS 13.4 işletim sistemi, tahminlere gore 24 Mart gunu Apple cihazlarına gonderilmeye başlayacak. Yazımızda bahsi gecen testin sonuclarının son surumde de boyle olup olmayacağını ancak o gun gorebileceğiz.
[h=2]iOS 13.4 batarya performansı testinin videosu:[/h]
iOS 13.4'lu Tum iPhone'ların Batarya Sureleri Test Edildi (Video)
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- iOS 13.4'lu Tum iPhone'ların Batarya Sureleri Test Edildi (Video)