Cin’de ortaya cıkan, 186 ulkeye yayılan ve 11 bin 419 insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Koronavirus, gectiğimiz hafta Turkiye’de de etkisini gostermeye başlamıştı. Acıklanan resmi rakamlara gore Turkiye’de şu an icin 670 Koronavirus vakası bulunuyor ve virus sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9 olmuş durumda.
Tabii Koronavirus, etkisini sadece insan sağlığı uzerinde değil ekonomi uzerinde de gosteriyor. Bircok işletmenin gecici olarak kapatılmasına sebep olan virus salgını ekonominin de bir miktar yavaşlamasına sebep oldu. Devlet yetkilileri ise bu yavaşlamanın etkilerini azaltmak icin bazı onlemler aldı.
[h=2]İhtiyac sahibi ailelere 1.000 TL yardım[/h]
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Corona Virusle Mucadele Eşgudum Toplantısı sonrası acıklanan, ihtiyac sahibi ailelere yardım icin ayrılan ek 2 milyar liralık kaynak aktarımının detaylarıyla ilgili bilgi verdi.
Bakan Zehra Zumrut Selcuk, destek paketiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; hali hazırda Bakanlığımızın duzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyac sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1.000 TL nakdi destekten yararlanacaktır.”
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zumrut Selcuk, bahsi gecen destekten yararlanmak icin herhangi bir yere başvuru yapılmasına gerek olmadığını ifade etti. Odemelerin başlama tarihiyle ilgili de bilgi veren Bakan Selcuk, mart ayının sonunu işaret etti.
Bakan Selcuk, İhtiyac Sahibi Ailelere Yapılacak Maddi Yardımın Tarihini Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bakan Selcuk, İhtiyac Sahibi Ailelere Yapılacak Maddi Yardımın Tarihini Acıkladı