Yeni tip koronavirus SARS-CoV-2'nin neden olduğu salgın hastalık COVID-2019, ulkemizde en cok eğitim sistemini etkisi altında bıraktı. Oğrenciler, salgın tehlikesi gecene dek evlerinde kalmaya devam ederken MEB, uzaktan eğitim sistemlerini hayata gecirmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, TRT'ye bağlı olan EBA TV'ler aracılığıyla TV'den ders yayınlarının yapılacağı haberini verdi, tum sureci acıkladı.
TRT EBA TV frekansları ve EBA TV'de yayınlanacak ders programları kesinleşti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın acıklamalarına gore yayınlar 3 ayrı kanaldan, 6 farklı frekans ile yapılacak. Bu kanallardan 3'u HD, 3'u SD kalitesinde yayınlar verecek. Boylece HD kanallara uyumlu olmayan TV'lerde bile dersler rahatlıkla izlenebilecek. Peki EBA TV frekans ayarları nasıl yapılır, EBA TV ders programı nedir?
[h=2]TRT EBA TV Frekansları nasıl ayarlanır?[/h] Kumandanızdaki Menu duğmesine basın. Cıkan menuden uydu listesi seceneğine gelin.(Kurulum ya da buna benzer bir secenek de olabilir.) Manuel kanal arama seceneğine gelin. Onunuze gelen ekranda TRT EBA TV frekans bilgilerini girin. TRT EBA frekans bilgileri: Uydu: TURKSAT Kanal: TRT Eğitim HD/1/2/3 Frekans: 12083 H 13750 NOT: Manuel bir şekilde kanal ekleme işlemleri televizyonunuzun markasına gore farklı olabilir. Menulerin ve tuşların isimlerinde farklılık yaşanabilir, ancak yapılan işlemler temel olarak aynıdır.
[h=2]EBA TV'de Dersler ne zaman yayınlanacak?[/h] EBA TV'de dersler hafta ici her gun sınıflara gore farklı saatlerde yayınlanacak. Her sınıf icin belirli gunun belirli bir saatine dersler koyuldu. 1, 5 ve 9’uncu sınıflar sabah 9’da okulu acıyor. Kalan gruplar ise gunun farklı saatlerine ayrılmış durumda.
[h=2]TRT EBA TV Ders programı:[/h] [h=2][/h] Eğitim Bakanı Ziya Selcuk’un evle okulun arasındaki farkı bildiklerini ve oğrencilerin evde aynı dikkatle dersi dinleyemeyeceklerini belirtti. Bu yuzden dersler okuldaki gibi 40’ar dakika değil. 20’şer dakikalık dersler yapılacak. İlkokul, ortaokul ve liselerin programlarını paylaşan Selcuk, dersleri kacırabilecek oğrencileri de unutmamış. Programa tekrar dersleri de eklenmiş.
[h=3]EBA TV ilkokul programı:[/h]
[h=3]EBA TV ortaokul programı:[/h]
[h=3]EBA TV lise programı:[/h]
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında kayıtlı oğrencilerin hepsi, yukardaki ders programını dikkate alarak eğitimlerini surmek durumundalar. COVID-2019 salgın durumu gecene kadar eğitimler uzaktan devam edecek. Bu sure zarfında tum oğrenci arkadaşlarımıza derslerini vaktinde takip etmelerini tavsiye ediyor, başarılar diliyoruz.
TRT EBA TV Frekans Ayarları Nasıl Yapılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- TRT EBA TV Frekans Ayarları Nasıl Yapılır?