Eğitim Bilişim Ağı (EBA); oğrencilerin, oğretmenlerin ve velilerin eğitim iceriklerine ulaşmasını sağlayan bir cevrimici sosyal eğitim platformu olarak biliniyor. Son zamanlarda uzaktan eğitimle gundeme gelen bu platformda, 23 Mart tarihinden itibaren ilk, orta ve lise kademelerinde oğrenim goren oğrenciler icin uzaktan dersler verilecek.
1. sınıftan 12. sınıfa kadar tum oğrenim kademelerinin derslerinin yer aldığı EBA hakkında eğitimcilerden oğrencilere kadar pek cok kişinin aklında soru işaretleri bulunuyordu. Biz de bu iceriğimizde akıllara takılan EBA giriş yapma, EBA şifresi alma ve EBA TV frekans bilgileri gibi soruların yanıtlarını vereceğiz.
[h=2]EBA’ya nasıl giriş yapılır?[/h]
Oğrenci, oğretmen ve veli olmak uzere uc farklı oturum acma seceneği bulunan EBA’da oğretmenler, MEBBİS ya da e-Devlet bilgileriyle sisteme giriş yapabilirler. Bunun icin buraya tıkladıktan sonra yonlendirildiğiniz sayfanın sağ ust kısmında yer alan 'Oğretmen' seceneğine tıklamanız ve acılan sayfada yer alan giriş seceneklerinden birini secmeniz gerekiyor.
Ote yandan veliler ve oğrenciler de acılan ilk sayfada 'Oğrenci' veya 'Veli' seceneğini sectikten sonra MEBBİS ya da e-Devlet bilgileriyle platforma giriş yapabiliyor.
[h=2]EBA şifresi nasıl alınır?[/h]
EBA hesabına şifre almak icin oncelikle bu bağlantıya tıklayınız. Acılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, oğrenci numaranızı, nufus cuzdanı seri numaranızı ve sitede yer alan guvenlik kodunu girdikten sonra şifre alabilirsiniz.
[h=2]EBA TV frekans bilgileri:[/h]
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın resmi Twitter hesabından konu hakkında paylaştığı TV frekans bilgileri şu şekildeydi:
TRT EBA TV İlkokul: TURKSAT KabloTV - 932. kanal TRT EBA TV Ortaokul: TURKSAT KabloTV - 933. kanal TRT EBA TV Lise: TURKSAT KabloTV - 934. Kanal TRT EBA TV İlkokul HD: TURKSAT KabloTV - 465. kanal TRT EBA TV Ortaokul HD: TURKSAT KabloTV - 466. kanal TRT EBA TV Lise HD: TURKSAT KabloTV - 467. Kanal EBA’da oğrenciler, MEB ile uyumlu mufredat derslerini takip edebilmenin yanı sıra sistemde yer alan daha bircok ozellikten faydalanabiliyor. AYT ve LGS’ye yonelik binlerce ornek sorudan oluşan performans testlerinden eğitim iceriğine daha pek cok ozellik, EBA uzerinde oğrencileri bekliyor.