Kacey "Kaceytron" Caviness adlı Twitch yayıncısının hesabı, koronavirus hakkındaki yorumu nedeniyle topluluk kurallarını ihlal ettiği icin suresiz olarak banlandı. Yayıncı, yaşlı ve fakir insanlara karşı nefret soyleminde bulunmuştu.
Caviness'a bir diğer Twitch yayıncısı RajjPatel'in yayınlarından birinde, "koronaviruslu olsan kimi operdin?" sorusu yoneltildi. Caviness, kendisinde koronavirus olması halinde karantinadan ayrılarak yaşlı ve fakir insanlara kasıtlı olarak koronavirus bulaştırabileceğini, boylece viruse karşı savunmasız olan bu iki populasyonu oldurebileceğini soyledi.
Caviness gelen tepkiler uzerine yoksullara veya yaşlılara karşı nefret duymadığını ve salgın nedeniyle ebeveynleri icin endişe duyduğunu soyleyerek Twitch'ten yasaklanması hakkında acıklama yaptı. Yayıncı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları soyledi:
"Mizahı her zaman sorunlarla başa cıkma mekanizması olarak kullandım. Fakir ve yaşlı insanların bela olduğunu soylerken, yoksulların ve yaşlıları kenara iten sistemi eleştirmek istedim. Duşuncesizce bir şaka olduğunu ve bunun bir bahane olmadığını biliyorum ve cezamı kabul ediyorum. Umarım hepiniz insan olduğumu anlayabilirsiniz, yanılabilirim, hata yapabilirim."
Koronavirus dunya capında 200.000 vaka ve 8.000 olume neden oldu. Bircok takipcisi, Caviness'in boylesine hassas bir konuda one surduğu saldırgan soylemler nedeniyle banlanmayı hak ettiğini duşunuyor.
Bir Twitch Yayıncısı, Nefret Soylemi İceren Koronavirus Yorumu Nedeniyle Banlandı
Twitch0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- Twitch
- Bir Twitch Yayıncısı, Nefret Soylemi İceren Koronavirus Yorumu Nedeniyle Banlandı