Xiaomi'nin 2018 yılında kullanıcının beğenisini kazanan ve oldukca satış yapan Mi A2 Lite modeli gectiğimiz hafta Google'ın en son Android 10 işletim sistemine bir guncelleme almıştı, ancak yeni surumde bircok hata bulundu. Guncellemenin ilk derlemesinde bazı hatalar olması beklense de, Mi A2 Lite modeli icin, tıpkı Mi A3 modelinde olduğu gibi problemler biraz daha fazlaydı.

Guncellemeyle ilgili sorunların birkac kucuk hatanın otesine uzandığı goruldu ve bu durum bircok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı kullanıcılar telefonlarının LCD ekranının kalıcı olarak hasar gormesinden şikayet ederken, bazı kullanıcılar ise pilin tam olarak şarj olmadığından dert yandı. Telefonun gozle gorulur şekilde ağırlaştığı da bildirilen hatalar arasındaydı.

Xiaomi'nin, Android 10 guncellemesinin neden olduğu sorunları cozmek icin cok calıştığı şirket tarafından bildirildi. Bu amacla, şirketin yazılım ekibi Mi topluluğunda bu ay boyunca yeni bir OTA guncellemesi yayınlamaya calıştığının duyurusunu yaptı. Şirketin bildirdiğine gore Mi A2 Lite sahipleri guncellemeyi nisan ayından once toplu olarak almaya başlayacak. Sunum icin henuz belirli bir tarih olmadığını da burada ekleyelim.
[h=2]Xiaomi Mi A2 Lite Ozellikleri[/h]
İşlemci: Snapdragon 625 RAM: 4 GB Depolama: 64GB Ekran: 5,84 inc Full HD+ Arka Kamera: 12 MP Sony IMX486 sensor + 5 MP Samsung S5K5E8 sensor On Kamera: 5 MP Batarya: 4.000 mAh İşletim Sistemi: Android One Bağlantı: 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS Bunlara ek olarak, Xiaomi şirketinin, Android 10 guncellemesi tarafından desteklenen A2 Lite modeli kullanıcılarını, cihazlarını yetkili Mi servis merkezlerine goturmeye veya satış sonrası yardım icin perakendecilerle goruşmeye sevk ettiğini belirtmekte yarar var. Biz de yeni guncelleme yayınlandığında sizleri haberdar etmek icin burada olacağız.