Olmek yok olmak değildir
Butun bunlar ruhların olmediğini, mevtaların mezarda, kabir hayatı denilen bilmediğimiz bir hayat ile diri olduklarını gostermektedir. İslam Âlimlerinin hepsi diyor ki, olmek, yok olmak değildir. Bir evden bir eve goc etmek demektir. Peygamberler ve Veliler de, İslamiyet’i yaymak icin calışmışlardır. Hepsi şehidlik derecesine kavuşmuşlardır. Şehidlerin diri oldukları, Kur’an-ı kerimde acıkca bildirilmektedir. Boyle olunca, onlardan tesebbub ve teşeffu ve tevessul etmek şaşılacak bir şey midir?
(Tesebbub) demek, onları sebep yapmak, yani Allahu teÂl katında yardım etmelerini dilemektir.
(Tevessul) demek, bizim icin dua etmelerini dilemektir. Cunku onlar, Allahu teÂlÂnın dunyada da, ahirette de sevgili kullarıdır. Onların istediklerine kavuşacaklarını, her dilediklerinin verileceğini, Kur’an-ı kerim bildirmektedir. Boyle olan meyyitlerden, dirilerden beklenen şeyleri bekleyen bir kimse kotulenebilir mi? Bunlardan beklenen şeyleri, Allahu teÂlÂnın yaratacağına, Allah’tan başka yaratıcı bulunmadığına inanan bir kimsenin, mezardaki Peygamberleri, Velileri sebep kılması, vesile yapması, hic inkÂr olunabilir mi? Bunları, onlar curudu, toprak oldu, yok oldu zan edenler inkÂr eder. İslamiyet’i bilmeyenler ve onların buyukluğunu, yuksekliğini anlayamayanlar inanmaz. Peygamberlerin ve Evliyanın yuksekliklerini ve ustunluklerini anlamayan kimseler, din cahilleridir. İslamiyet’i anlamamışlardır.
Evliyanın ve Peygamberlerin mezarlarına gidip, onların vasıtası ile, onları sebep kılarak, Allahu teÂlÂdan bir şey istemenin ve kıyamet gunu bize şefaat etmeleri icin, kendilerine yalvarmanın caiz olduğu, hadis-i şeriflerde bildirilmiştir ve İslam Âlimleri sozbirliği ile haber vermişlerdir. İnsanların en ustunu olan Muhammed aleyhisselamın hadis-i şeriflerine ve Onun yolunda giden secilmişlerin, sevilmişlerin kitaplarına inanmak nimetini bize ihsan eden Allahu teÂlÂya hamd ve şukurler olsun! Bu buyuk nimeti Rabbimiz bize ihsan etmeseydi, kendimiz anlayamaz, bulamaz, helak olurduk.
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3231
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Olmek yok olmak değildir ( İslam Tim )