ABD’nin Huawei’yi kara listeye alması sonucu Huawei artık Google servislerini kullanamıyor. Huawei, şu an icin telefonlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam etse de gelecekte telefonlarında kendi işletim sistemini kullanmasına kesin gozuyle bakılıyor.
Son donemlerde Android işletim sistemi ile cıkan Huawei akıllı telefonlarda Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor. Bu nedenle eğer yeni bir Huawei telefon satın aldıysanız, Play Store'u dışarıdan kendiniz yuklemeniz gerekiyor. Bu yazımızda, Huawei telefonlara Play Store yuklemenin pratik yontemlerinden birini aktarıyoruz.
Huawei akıllı telefonlara Play Store yuklemek icin oncelikle buradaki bağlantıdan Chat Partner isimli uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Chat Partner’ı indirdikten sonra telefonunuza yukleyin. Uygulamayı yuklemek icin dış kaynaklara izin vermeniz gerekebilir.
[h=2]Chat Partner ile Play Store yukleme adımları[/h]
Chat Partner’ı yukledikten sonra acın ve Detect Device (Cihazı Algıla) seceneği ile devam edin. Detect Device’ı sectikten sonra Repair Now (Şimdi Onar) butonuna tıklayın ve Active butonuna tıklayarak işlemi bitirin. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatın.
Telefon tekrar acıldığında Play Store’un yuklenmiş olması gerekiyor. Artık tek yapmanız gereken Play Store’u acmak ve Google ile giriş yapmak. Yapılan testlerde Chat Partner ile bu şekilde P40 Lite, Mate 30 Pro ve Huawei Y7p’ye Play Store yuklenebildi.
Play Store’u Chat Partner kullanarak yuklemek isteyen Huawei Mate 30 Pro kullanıcılarının “Sertifikalı değil” uyarısı ile karşılaştığına dair bilgiler var. Yukleme sonrası Play Store’a girdiğinizde siz de “Sertifikalı değil” uyarısı alırsanız buradaki yontemi deneyerek bu sorunu aşabilirsiniz.
Huawei Telefonlara Bu Kolay Yontemle Google Play Store Yukleyebilirsiniz
Huawei0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei Telefonlara Bu Kolay Yontemle Google Play Store Yukleyebilirsiniz