Disney’in Fox’u satın almasıyla birlikte X-Men karakterlerinin film hakları da MCU’ya donmuştu. X-Men’in geri donuşu oncesinde Marvel, Inhumans’ın dizisini yaparak mutantlara alternatif oluşturmayı denemiş ancak başarılı olamamıştı.
Son soylentilere gore Marvel, Eternals adlı grubun hikÂyesinde X-Men ile cakışma yaratmamak icin değişikliğe gidecek. Cizgi romanlar acısından baktığımızda oldukca zayıf bir seri olan Eternals, film olarak da biraz riskliydi. Yine de Galaksinin Koruyucuları benzer gecmişine rağmen başarılı olmuştu.
[h=2]Eternals kimdir?[/h]
Cizgi romanlarda Eternals ile onların can duşmanları olan Deviant'lar, insanlığın tarih oncesi cağlarda yaratılmış olan iki alt dalıdır. Ortaya cıkmalarında Celestials olarak adlandırılan kadim ve cok kudretli bir ırkın parmağı vardır.
Eternals, gecmişte efsanelerin kahramanı olmuş hatta Yunan mitolojisi gibi mitolojilere ilham vermişlerdir. Gunumuzde daha arka planda kalmayı ve izole yaşamayı tercih eden Eternals, bu esnada da insanlığı Deviant'lardan korumaya ve Celestial ırkının donuşune hazırlanmaya odaklanıyor.
Marvel’ın başındaki isim olan Kevin Feige, 2018 yılında yaptığı acıklamada Eternals’ı 'kadim uzaylılar' olarak nitelendirmişti. Aktor Kumail Nanjiani ise Eternals’ın binlerce yıl once dunyayı korumak icin gonderildiklerini ve uzun suredir dunyada olduklarını soylemişti. Kadim uzaylı ifadesi, Marvel’ın resmi film sinopsisinde de yer alıyordu.
[h=2]Eternals’ın yeni hikayesi, onları X-Men’den ayıracak:[/h]
Geniş planda baktığımız zaman Marvel’ın neden boyle bir karar aldığını anlamak hic de zor değil. Pek cok kişinin gozunde Eternals, orijinal hikÂyesiyle X-Men cakması olarak gozukecekti. Celestial'ler, cizgi romanda mutantların X genini de tetikleyen canlılardı.
Bu değişiklikle birlikte son iki Avengers filmi de Eternals icin altyapı oluşturmuş oldu. Thanos'un ana yurdu da orijinalde bir Eternal kolonisiydi. Yeni hikÂyeyle Deviant’lar da değişikliğe uğramış olabilir.
Marvel'ın Eternals'ın Hikayesini Değiştireceği İddia Edildi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Marvel'ın Eternals'ın Hikayesini Değiştireceği İddia Edildi