Ulkemizde de hizmet veren bir firma olan Realme, orta sınıfa ait yeni akıllı telefonu Realme 6i icin calışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gectiğimiz gunlerde pek cok farklı iddiayla gundeme gelen akıllı telefon, 5G’yi destekleyen ancak ismi henuz bilinmeyen bir başka akıllı telefonla birlikte bu kez de bir karşılaştırma platformu olan Geekbench’te ortaya cıktı.
Geekbench listesinde ‘RMX 2040’ model numarasıyla listelenen Realme 6i, daha once aynı model numarasıyla FCC’de gorulmuştu. Bu listeye gore cihaz, gucunu MediaTek Helio G80 yonga setinden alırken aynı zamanda 4 GB RAM’i de bunyesinde barındırıyor ve en guncel Android 10 işletim sistemini kullanıyor. Kıyaslama skorlarına gelecek olursak da Realme 6i, tek cekirdekli performans testinde 345 ve cok cekirdekli testteyse 1293 puan almayı başardı.
[h=2]Realme, 5G destekli butce dostu bir telefon duyurmaya hazırlanıyor:[/h]
‘Realme RMX 2063’ model numarasıyla listelenen ikinci cihaza gelecek olursak bu telefonun ne ismi ne de tanıtım tarihi henuz bilinmiyor. Ote yandan 5G ozellikli Qualcomm Snapdragon yonga seti kullanacağı bilinen akıllı telefon, 8 GB RAM ile Android 10 işletim sistemini kullanıyor. Bu cihazın cekirdek performansına değinmemiz gerekirse de tek cekirdekli performans testinden 570, cok cekirdekleri performans testlerinden ise 1683 puan aldığını soyleyebiliriz.
Cinli mobil uretici Realme’nin şimdiye dek butce dostu olan bir 5G telefon uzerinde calıştığını biliyorduk. Yukarıda ozellikleri yer alan ancak ismi henuz bilinmeyen bu akıllı telefon da Realme’nin yeni butce dostu 5G’li telefonu olabilir.
Realme’nin Geekbench’te ortaya cıkan bu 5G destekli cihazını ne zaman tanıtacağını henuz bilmiyoruz fakat firmanın kısa sure once ilk 5G cihazı olan Realme X50 Pro 5G’yi tanıttığını da hatırlatalım. Bu noktada konu hakkında herhangi bir gelişme olması durumunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.