Selamun Aleykum abilerim kardeşlerim.Ben 18 yaşında bir oğrenciyim ve online oyunlar hakkında kucuk bir soru sormak istiyordum.Oncelikle okulum oğrencileri itibariyle islamdan bayağı cok uzak Allaha şukur ibadetlerimi kacırmadan olabildiğince yapmaya calışıyorum.Dersleride boş bırakmıyorum tabi geriye kalan boş zamanlarda eğlenmek maksatlı bir online oyun oynuyorum.Oyunda harcadığım zamana kızmayın lutfen bu arada yoksa yapıcak başka bir şeyim yok

Bu oyunda item basma dediğimiz bir olay var şoyle gercekleşiyor oyundaki item(eşya) daha iyi yapmak icin anvil dediğimiz bir upragede(ozellik arttırma da diyebilirz) işlemi uyguluyoruz.Sorun şurda bunların yok olma riski var bi nevi KUMAR mı acaba? ama oyudan kalıyor tabi.Asıl merak ettiğim konu ise bu oyunda şans ile gecmiş eşyalara gercek para verip alabiliyoruz bu verdiğimiz para haram olur mu?ben hic bir koşulda o eşyları gercek paraya donuşturup yemiyorum ya da harcamıyorum ama Gidipte o itemlere ben kendim gercek para versem bu durum ne olur KAFAMI COK KURCALIYOR CUNKU BOŞUNA İBADET YAPMIŞ OLMAYAYIM.EĞER BENİ AYDINLATIRSANIZ COK TEŞEKKUR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN ŞİMDİDEN.
BU ARADA PARA VERDİĞİM KENDİ PARAM AİLEME HERHANGİ BİR YUK OLMUYOR .
DAHA ONCE ACILDIYSA BİLE LUTFEN 3-4 CEVAP ALAYIM OYLE KALDIRIN.