Genellikle otoyol kenarlarına koyulan maket trafik polisi aracları, suruculerin trafik ihlali yapmalarını onlemek amacıyla başvurulan yontemlerin başında geliyor. Suruculer, gercek bir trafik aracıyla birebir olculerdeki maketi gorunce, ister istemez hız sınırını aşmayıp trafik kurallarına uyuyor. Bilhassa, gece yolculuklarında uzerindeki cakarlar sayesinde gercek polis aracından ayırt edilemeyen maketler, olası kazaların da onune gecmiş oluyor.
Muğla Emniyet Mudurluğu, 27 Aralık’ta tanıtılan yerli ve elektrikli otomobilin maketini, Dalaman ilcesindeki bir yol guzergahının uzerinde yerleştirdi. Muğla Emniyet Mudurluğu Bolge Trafik Şube Mudurluğu tarafından suruculerin trafik kurallarına uymasını teşvik etmek amacıyla hazırlanan maket, yoldan gecen vatandaşların ilgi odağı oldu. Yerli otomobil maketinin uzerinde yerleştirilen guneş panelli tepe lambası, 7/24 kesintisiz calışacak.
Gerceğinden once maketi yola cıkan Turkiye’nin Otomobili, yuzde 100 elektrikli bir motor sistemine sahip olacak. SUV ve sedan olmak uzere iki farklı versiyon ile gelen arac, Turkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından uretilecek. Fiyatı ve markası henuz belli olmayan aracın, 2022 yılında uretim bandına girmesi bekleniyor.
TOGG, gectiğimiz gun yaptığı acıklamada, yerli otomobilin Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikasının tanıtım etkinliğinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu. 22 milyar TL yatırımla inşa edilecek tesis, 4 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 175 bin adet uretim kapasitesine sahip olacak.
Yerli ve Elektrikli Otomobilin Gerceğinden Once Maketi Yapıldı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yerli ve Elektrikli Otomobilin Gerceğinden Once Maketi Yapıldı