Sanal Gerceklik (VR) teknolojisi, her gecen gun buyuk teknoloji firmaları tarafından daha da ustune duşulen ve daha da geliştirilen bir alan olmaya devam ediyor. Mattheaus Krenn de VR teknolojisi uzerine kafa patlatan isimlerden bir tanesi. Krenn, sanal gerceklik işletim sistemi arayuzu icin bir konsept geliştirdi.
Daha once Microsoft ve Apple gibi firmalarda calışan Krenn, ozellikle Apple’ın Prototyping ekibinde yıllarca calışan bir isim. Krenn, Apple catısı altında FaceID, portre modu ve Force Touch gibi ozellikle uzerinde calıştı.
[h=2]Sanal gerceklik işletim sistemi[/h] Ancak Krenn’in asıl hayali tam teşekkullu bir sanal gerceklik işletim sistemiydi. Krenn, bu hayalini gercekleştirmek icin teknoloji dunyasının en buyuk şirketlerinden bir tanesi olan Apple’dan ayrıldı. Kreen, Inputmag’e de konsept tasarımıyla ilgili bir roportaj verdi.
Krenn, yeni bir tur masaustu işletim sistemi icin asgari duzeyde uygulanabilir bir urun prototipi olarak değerlendiği VR işletim sistemine, basit kriterler ve prensiplerle başladığını ifade ediyor.
Krenn, bugun kullandığımız bilgisayarlardaki ekranların oldukca sınırlayıcı olduğunu ifade ederken bilgisayar teknolojilerinin surekli olarak geliştiğini ancak bu ekranlara surekli olarak kısılı kaldığımızı ifade ediyor.
Uzerinde calıştığı prototiple ilgili de konuşan Krenn, şu an prototipin pek de iyi bir durumda olmadığını ve calıştırmak icin ozel donanımlara ihtiyac olduğunu soyledi. Krenn, prototipin calışabilmesi icin oldukca guclu bir GPU’ya ihtiyac olduğunu da dile getirdi. Mattheaus Kreen, sıradaki hedefinin ise işletim sistemini herkesin kullanabileceği bir hale getirmek olduğunu ifade etti.
Eski Bir Apple Calışanı, VR İşletim Sistemi Prototipi Tasarladı (Video)
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Eski Bir Apple Calışanı, VR İşletim Sistemi Prototipi Tasarladı (Video)