Dunyada corona virusunun bulaşmadığı sayılı ulkelerden biri olan Turkiye, dun itibarıyla ilk COVID-19 vakası ile yuzleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan acıklamada, hastanın bir erkek olduğu ve virusu Avrupa’da kaptığı bilgisi verildi.
Tum Turkiye’de endişe yaratan acıklamanın ardından harekete gecen Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Başkanlığı, 207 universite rektorunu 18:00’da acil toplantıya cağırdı. Sozcu'den Sultan Ucar'ın haberine gore universitelerde corona virusune karşı nasıl bir adım atılacağı, YOK Başkanı Yekta Sarac ve 207 universite rektorunun ortak kararıyla belirlenecek.
Ote yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) da salgının yayılmasını onlemek amacıyla, 6-10 Nisan 2020’de yapılması planlanan ikinci ara tatilini mart ayına cekmeyi planladığı aktarıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, dun kişisel Twitter hesabından yaptığı acıklamada, corona virusu tedbirleri kapsamında okullardaki eğitim surecinin planlanması konusunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam ettiğini soylemişti. Bakan ayrıca okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hicbir acıklamaya itibar edilmemesini belirtmişti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugun saat 16.00'da, Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk ile yapacağı toplantının ardından basın acıklaması yapacak.
YOK, Corona Virusu Nedeniyle Universiteler Ozelinde Acil Olarak Toplanıyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- YOK, Corona Virusu Nedeniyle Universiteler Ozelinde Acil Olarak Toplanıyor