Turkiye dun gece, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın acıklamalarıyla sarsıldı. Koca, gece yarısı yaptığı acıklamada tum dunyayı tedirgin eden Corona virusunun Turkiye'de de gorulduğunu resmenduyurdu. Soz konusu hastanın erkek ve sağlık durumunun şu an icin iyi olduğunu acıklayan Koca, gerekli onlemlerin alındığını ve hasta ile hasta yakınlarının gozlem altında tutulduğunu acıkladı.
Sağlık Bakanı Koca'nın acıklamaları, hastanın hangi şehirde olduğu sorusuna yanıt getirmedi. Konuyla ilgili olarak Kayseri ve İstanbul on plana cıktı. Konuyla ilgili acıklamalarda bulunan Kayseri İl Sağlık Muduru, televizyonlarda yer alan goruntunun gectiğimiz haftaya ait olduğunu acıklayarak topu ust mercilere bıraktı.
İlk Corona virusunun onaylanmasının ardından Turkiye'nin merak ettiği ikinci bir konu, okulların tatil olup olmayacağıydı. Gectiğimiz donemlerde Corona virusunun gorulduğu pek cok ulkede yaşam durmuş, okullar tatil edilmişti. Şimdi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'tan da bu konuyla ilgili bir acıklama geldi.
Tespit edilen Corona virusu vakasının ardından calışmalarını surduren yetkililer, bugun Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bir toplantı yapacaklar. "Koronavirus Bilim Kurulu Toplantısı" olarak isimlendirilecek bu toplantıya Milli Eğitim Bakanı Selcuk da katılacak. Gorunen o ki ulkemizdeki okulların tatil olup olmayacağı, bu toplantının ardından belli olacak.
[h=2]Ortak acıklama yapacağız, birlikte goreceğiz[/h]
Ziya Selcuk, Sağlık Bakanı Koca'nın Corona virusu acıklamasının ardından Twitter uzerinden kısa bir acıklama yapmıştı. Bu acıklamada Sağlık Bakanlığı ile goruşmelerin surduğunu acıklayan Selcuk, resmi kaynaklar dışında yapılacak acıklamalara guvenilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Selcuk'un yaptığı son acıklama da bu acıklamaları destekler nitelikte.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Corona virusunun yayılma ihtimaline karşı okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile bir ortak acıklama yapılacağını soyledi. Bu acıklamanın detayları ile ilgili herhangi bir şey belirtmeyen Selcuk, gozleri Koronavirus Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından, saat 16:30'da yapılması planlanan acıklamaya dikti.
Milli Eğitim Bakanı: Okulların Tatil Edilmesiyle İlgili Acıklama Bugun Yapılacak
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Milli Eğitim Bakanı: Okulların Tatil Edilmesiyle İlgili Acıklama Bugun Yapılacak