Nokia telefonları ureten HMD Global, 19 Mart'ta Londra'da bir donanım etkinliğine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, Nokia ilk 5G telefonunun yanı sıra, 2018 yılında piyasaya surduğu butce dostu Nokia 5.1'in halefi olan Nokia 5.3 de tanıtılacak.
Nokia 5.3'un ozelliklerini ortaya koyan sızıntılar ilk kez gectiğimiz ay ortaya cıkmıştı. Şimdi ise lansmana adım adım yaklaşırken akıllı telefonun kanlı canlı goruntuleri ortaya cıktı. Nokia 5.3'un prototipi olan cihaz, arkadaki dortlu kamera kurulumu da dahil olmak uzere tasarıma daha fazla ışık tutuyor.
Goruntulerdeki cihaz, ilk olarak Nokia 5.2 adıyla ortaya cıkmıştı. Ancak aynı kaynak (NokiaPowerUser) tarafından gecen hafta paylaşılan bir raporda, cihazın adının Nokia 5.3 olarak değiştirildiği one suruluyordu.
Nokia 5.3'un 18.5:9 en boy oranıyla 6.55 inclik bir ekrana sahip. Cihazın minimum 3 GB RAM ve 64GB dahili depolama seceneğinin yanı sıra, farklı bellek yapılandırmalarıyla gelmesi bekleniyor. Nokia, cihazda 6 GB'a kadar RAM ve 128 GB'a kadar depolama alanı sunabilir.
Akıllı telefonun Qualcomm'un Snapdragon 665 işlemcisinden guc alacağı ve 4.000 mAh batarya ile geleceği bildiriliyor. Ayrıca cihazın kutusundan Android 10 işletim sistemiyle cıkacağı da gelen bilgiler arasında.
Nokia 5.3, orta seviye, butce dostu bir model olarak muhtemelen plastik bir arka panele sahip olacak. Telefonun arka tarafında 16 MP ana kamera, 5 MP ultra geniş acılı sensor, 2 MP derinlik sensoru ve 2 MP makro kamera yer alacak. On tarafta ise damla centik icinde 8 MP bir selfie kamerası bulunacak.
Nokia 5.3, gecen ay Barselona'da gercekleşmesi planlanan MWC 2020'de tanıtılacaktı. Ancak etkinliğin Corona virusu salgını nedeniyle iptal edilmesinin ardından, Nokia 5.3'un lansmanı ertelendi.
Lansmanı Ertelenen Nokia 5.3, Kanlı Canlı Goruntulendi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Lansmanı Ertelenen Nokia 5.3, Kanlı Canlı Goruntulendi