Corona virusunun ilk vakaları, 2019 yılının kasım ayında Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıktı. Bu virus, cıktığı gunden bu yana dunyanın dort bir yanında binlerce insanı etkiledi.
SpaceX'in kurucusu ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk ise Corona virusunun yarattığı paniğin aptalca olduğunu duşunuyor. Unlu girişimci, bu konudaki yorumlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medya kullanıcılarıysa bu tweet'e karşı sessiz kalmadı.
[h=2]Bir sosyal medya kullanıcısı, Elon Musk'a neden bu şekilde hissettiğini sordu:[/h]
Elon Musk ise verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: "C19'un viralitesi, teşhis tarihinin viruse yakalanma tarihi ile eşleştirilmesi ve virusun tahmin edilen hızlı buyumesi nedeniyle abartılıyor ki bu asla gercekte yaşanmaz. Tahmin etmeye devam edin, virus bilinen evrenin sınırlarını aşacak."
Bu sozlerinin ardından bir tweet daha atan Elon Musk, "Olum yuzdesi de abartılıyor cunku cok az test donanımı var, solunum semptomları yuzunden olenler icin C19 testi yapılıyor fakat kucuk semptomlar icin test yapılmıyor. Genel nufusta Corona virusu ve diğer soğuk algınlıklarından birini yaşayan insan sayısı cok fazla" ifadelerini kullandı.
[h=2]Musk'ın bu goruşlerine gelen tepkiler ise şu şekilde:[/h]
"Paniklemek aptalca demek, insanların kotu kararlar vermesine ve durumun yanlış gelişmesine yol acar. Bu konuda, ozellikle medya hic yardımcı olmuyor, Vietnamca el yıkama şarkıları haric..."

"Tam olarak benim demek istediğim!"

"Panik olmak cok normal fakat insanların olmesinden dolayı değil ( insanlar bir cok nedenden dolayı oluyor), bizim bağışıklık sistemlerimizin bu tarz ani saldırılara karşı hazırlıksız olması..."

"İspanyol gribi 1,8 milyar olan dunya nufusu uzerinde 500 milyon insana ulaştı (100 milyonu oldu). Bu bana biraz hızlı ve buyuk geldi."

"Bu ne anlama geliyor" yazan birine başka bir kullanıcı, icerisinde "Kimse ne anlama geldiğini bilmiyor fakat bu provokatif" yazan bir GIF yolladı.

"Sadece anlamış gibi davranıyorum" yazan bir kullanıcıya başka biri "O herkesi trolluyor" şeklinde yanıt verdi.