Gunumuzde dev bir ekosistemin calışmasını ve birbiriyle surekli iletişim kurmasını sağlayan Android işletim sistemi, guvenlik duzeyi bir hayli yuksek bir işletim sistemi olarak bilinmekte. Ancak işletim sisteminin guvenliği ne kadar ust duzey olursa olsun zaman zaman bazı acıklar verebilmekte.
Bu acıkların buyukluğu fazlasıyla değişkenlik gosteriyor olsa da irili ufaklı tum acıklar birbiri uzerine eklendiğinde Android, kotu bir gecmişe sahip gibi gozukuyor. TheBestVPN’in yaptığı haberde 2019 yılında en cok acık veren işletim sistemlerinin sayıları paylaşıldı ve listenin zirvesinde Android yer aldı.
[h=2]2019'da en cok guvenlik acığı veren işletim sistemi Android oldu:[/h]
National Institute of Standards and Technology’nin (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitusu) Ulusal Guvenlik Acığı Veritabanı tarafından paylaşılan grafik, Android işletim sisteminin 2019 yılı boyunca irili ufaklı toplamda 414 guvenlik acığı verdiğini gosterdi. Listenin ikinci sırasında Linux yer alırken ucuncu sırada Windows Server 2016 kendisine yer buldu.
Android, diğer işletim sistemlerine gore cok da fazla bir acığa sahip olmasa da diğer platformalar arasındaki fark duşunulunce işletim sistemine olan guven azalıyor gibi duruyor. Listenin ikinci sırasında yer alan Linux, 2019 yılında 360 acık vermişken Windows Server, Linux’u 357 acıkla takip ediyor.
Peki Android’in diğer yıllara gore performansı nasıl? Aslında gectiğimiz yıllara bakacak olursak Android, guvenlik konusunda epey yol kat etti. Zira 2017 yılında paylaşılan veriler Android’in o yıl icinde 843 guvenlik acığı verdiğine işaret ediyordu. 2018 yılındaysa bu sayı 525’e indi. Bu yıl da Android’in yaşadığı duşuş devam etti.
Android’in guvenlik acığı sayısı aslında sizi hic de endişe etmemeli. Android cihazlarda meydana gelen acıkların bircoğu bileşen veya cihaz ureticileri nedeniyle ortaya cıkıyor. Yani Android’in kendisi bu noktada tamamen suclu olmuyor, onu kullanan şirket suclu oluyor.
Android, 2019’da En Cok Guvenlik Acığı Veren İşletim Sistemi Oldu
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Android, 2019’da En Cok Guvenlik Acığı Veren İşletim Sistemi Oldu