Son zamanların en gozde Android telefon serilerinden Samsung Galaxy S20 ailesi, coğu kullanıcı tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Cihazın ozelliklerinin yuksek seviyeli olması, cihazı daha da mukemmel hÂle getiriyordu fakat ekran ici parmak izi okuyucusunun iyi calışmaması kullanıcılar tarafından tepki topladı.
Bir kullanıcı, gectiğimiz hafta Samsung Galaxy S20 Ultra’yı kullanmaya başladığından beri ekran izi okuyucusunu calıştırmakta zorlandığını ve bunun artık kendisi icin bir eziyete donuştuğunu ifade etti. Kullanıcı, Samsung’un neden bu ozelliği geliştirmediğini anlayamadığını belirtti.
[h=2]Samsung, Galaxy S20 ailesinde optik sensor yerine ultrasonik sensoru tercih etti:[/h]
Samsung, ultrasonik ekran ici parmak izi tarayıcısını benimseyen ilk ve tek şirket olarak karşımıza cıkıyor. Qualcomm tarafından geliştirilen ultrasonik teknolojisi sayesinde icinde bulundurduğu sensorlerle parmak izini algılayan cihaz, her şey yolunda giderse ekran kilidini acıyor.
Ultrasonik parmak izi tarayıcısı, kulağa oldukca carpıcı bir yenilik gibi geliyor olabilir fakat kullanıcılardan bazılarına gore bu durum sadece teoride gecerli. Cihaz, pratik kullanımda vadettiği deneyimi kullanıcıya yaşatamıyor. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı cok yavaş ve diğer tum şirketlerin benimsediği optik tarayıcılar gibi kolay bir kullanıma sahip değil gibi gorunuyor.
Samsung Galaxy S20 Ultra telefonunu kullanan bir kullanıcı, cihaz icin: “Kullandığım cihaz, Galaxy S20 Ultra fakat cihazın kilidini acana kadar ekrana birkac kez parmak basmak zorunda kaldım ve coğu zaman ilk denemede de calıştı. Bu konuda hakkını yiyemem hatta hic bu kadar hızlı olmamıştı ancak kısa bir sure sonra cihazı acana kadar ekrana uc hatta dort kere daha basmak zorunda kaldım. Diğer telefonlarda olan optik parmak izi tarayıcılarında ara sıra yanlış okuma sorunu olurken burada bu sorunla gunluk olarak uğraşmak zorunda kaldım” ifadeleri kullandı.