Cin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya cıktıktan sonra tum dunyaya yayılan ve şu ana kadar 3.411 kişinin olumune neden olan Corona virusu (COVID-19) paniğe neden olmaya devam ediyor. Son gunlerde bazı internet kullanıcıları, Reddit uzerinde COVID-19'la enfekte olup olmadıklarını sorgulamaya başladı.
Şimdiye kadar 36 Reddit kullanıcısının bazı alt başlıklar altında "Corona virus bana bulaştı mı?" sorusuna yanıt aradığı belirtiliyor. Kullanıcılar tarafından yollanan gonderilerin bircoğunda dile getirilen hastalık belirtileri, COVID-19'un neden olduğu hastalık belirtileriyle ortuşuyor. Bununla birlikte bu belirtiler, orneğin grip gibi başka hastalıkların da belirtisi olabilir. Kullanıcılardan biri; boğaz ağrısı, ateş, kulak ağrısı, şiddetli baş ağrısı ve oksurukten şikÂyet etti.
[h=2]Uzmanlar, internetten hastalık teşhisine sıcak bakmıyor:[/h]
Westmed Medical Group'tan Dr. Sandra Kesh, tıbbi eğitim almamış kişilerin bilgilerine guvenilmemesi gerektiğini, bu nedenle Reddit gibi internet sitelerinden, teşhis amacıyla yararlanılmamasını tavsiye etti. Kesh, Reddit'ten faydalanan bir grup insanın Corona virusuyle enfekte olduğu hÂlde yanlış yonlendirildiği icin tıbbi yardım almayabileceğine ya da tam tersine, Corona virusuyle enfekte olmadığı hÂlde tıbbi yardım almak isteyerek sağlık kuruluşlarına aşırı yuk bindireceğine dikkat cekti.
Uzmanlar, cevrimici yontemlerle COVID-19 yardımı almanın faydasız olduğunu cunku bilindik viral enfeksiyonlarla Corona virusunun neden olduğu hastalıklar arasında ortuşme olduğunu hatırlatıyorlar. Kesh, Corona virusu salgınının ilk aşamalarında olduklarını ve enfeksiyon hakkında hÂl cok az şey bilindiğini soyleyerek konu hakkındaki yanlış bilgilerin yayılmasının engellenmesinden Reddit'in sorumlu olduğunu duşunuyor. Bununla birlikte Kesh, cevrimici platformların halk sağlığı bilgilendirmesi icin verimli alanlar olabileceğini de kabul ediyor.
Reddit, konu hakkında acıklama yapmadı ancak sitenin bir temsilcisi, platformun "Ask-me-anything" ("Bana istediğini sor") bolumunde doktorlarla ve Corona virusu uzmanlarıyla yapılacak bir oturumun duyurusunu yaptı. Kesh, virusu kaptığını duşunenlerin ilk basamak sağlık hizmetlerine başvurmasını tavsiye ediyor. Kesh, sağlık sigortası ya da ilk basamak sağlık hizmetine erişimi olmayanların işlerinin zor olduğunuysa kabul ediyor.
Bunun yanı sıra ABD'deki Corona virusu test kitlerinde yaşanan eksiklik de salgının kontrol altına alınması konusunda endişeleri artırıyor. Daha once bu haftanın sonuna kadar 1 milyon testin hazır olacağı duyurulmuştu ancak ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bu sure zarfında 1 milyon testin hazır edilemeyeceğini soylemişti.
İnternet Kullanıcıları, Reddit'i Corona Virusu Teşhisi İcin Kullanmaya Başladı
Reddit0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- İnternet Kullanıcıları, Reddit'i Corona Virusu Teşhisi İcin Kullanmaya Başladı