Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bulteninde yer alan acıklamaya gore Ahmet Akca, Atilla Koc ve Hilmi Guler'in yerlerine Nail Olpak, Tahsin Yazar ve Afif Demirkıran'ın bağımsız yonetim kurulu uyesi olarak atandığı paylaşıldı. Gelen bilgilerde yonetim kurulu uyeliğine atanan isimler şirket mevzuatına uygun olarak genel kurul tarafından uygun bağımsız uyeler secilene ya da atanana kadar goreve devam edecek.
[h=2]Gorev değişikliği kimler arasında yapıldı?[/h]
Mart 2013 yılında SPK tarafından Turkcell Yonetim Kurulu'na bağımsız uye olarak atanan Ahmet Akca, Ağustos 2013 tarihinden bu yana Turkcell Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevini yurutuyordu. Orta Doğu Teknik Universitesi’nde Matematik ve İstanbul Universitesi’nde Sosyoloji eğitimine bir sure devam eden Akca, Bursa İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Ekonomi Bolumu’nden mezun olmuştu.
1961 yılında Burdur İbecik’te doğan Nail Olpak, İstanbul Teknik Universitesi Makina Fakultesi’nden sonra Yıldız Teknik Universitesi’nde Enerji alanında yuksek lisans yaptı. Olpak, 2 Eylul 2017 tarihinden itibaren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapıyordu.

Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi’nden mezun olan Atilla Koc. İcişleri Bakanlığı’nda Bakanlık Muşavirliği ve Konya Emniyet Mudurluğu gorevlerinden sonra, Ulubey, Nusaybin ve Bayındır’da Kaymakam olarak calıştı. Siirt ve Giresun’da Vali olarak gorev yaptı. Başbakanlık Musteşarlığı, Ankara Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreterliği ve Merkez Valiliği gorevlerinde bulunan Atilla Koc, 2013 yılından beri Turkcell Yonetim Kurulu Uyesi'ydi.
Orta Doğu Teknik Universitesi Metalurji ve Malzeme Muhendisliği Bolumunden mezun olan Mehmet Hilmi Guler, yuksek lisans ve doktorasını da aynı universitede tamamladı. 58, 59 ve 60. Hukumetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gorevini yuruttu. 2019 yerel secimlerinde Ordu Buyukşehir Belediye Başkanı secilen Guler, 2013 yılından beri Turkcell Yonetim Kurulu Uyesi'ydi.

Maden Yuksek Muhendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist olan Afif Demirkıran, Etibank'ta yonetici olarak calıştı. TEAŞ Genel Mudurluğu ve Yonetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Mudurluğu gorevlerinde bulundu.
1996 yılı Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi mezunu olan Tahsin Yazar, kariyerine serbest avukatlıkla başladıktan sonra Devres Hukuk Burosu ve Zorlu Holding A.Ş.'de devam etti. 2010 yılında Calık Holding A.Ş bunyesine katılan Yazar, 2016 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na Bakan Muşaviri olarak atandı.
Bugun yapılan duyurunun ardından henuz eski ya da yeni isimlerden herhangi bir acıklama gelmedi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) konuya ilişkin yapılacak resmi acıklama ise merakla bekleniyor.