ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2020'nin ilk gunlerinde bir devrin sonunu getirdi. Şirket, yıllar once kullanıcıların hizmetine sunduğu Windows 7 isimli işletim sistemini, 14 Ocak'ta son kez guncelledi ve bu işletim sistemine hizmet vermeyi bıraktı. Kullanıcılar o gunden beri, keşfedilebilecek yeni bir guvenlik acığına karşı savunmasız bir durumdalar.
Windows 7, pek cok kullanıcı icin vazgecilmez bir işletim sistemiydi. Cunku Microsoft, Windows 8 itibarıyla işletim sisteminin genel gorunumunu bir hayli değiştirdi. Ustelik Windows 8'le birlikte pek cok kullanıcı, yeni işletim sistemlerinin Windows 7'ye oranla bir hayli ağır olduğunu ifade etti.

Microsoft, Windows 7 kullanıcılarını son donemlerde ciddi bir baskı altına aldı. Bilgisayarlara gonderdiği bildirimlerle kullanıcılara "Windows 10'a gecin" tavsiyesi veren Microsoft, beklediği ilgiyi goremedi. Sadece haziran ve aralık ayında kullanıcılar, Windows 7'yi terk etme eğilimi gosterdiler. Ancak bunun oncesinde ve sonrasında Windows 7'den Windows 10'a bir geciş gozlenmedi.
NetApplications isimli bir analiz şirketi, Windows işletim sistemiyle ilgili tum verilerini guncelledi ve an itibarıyla kullanıcıların Windows 10 ve Windows 7 kullanım oranlarını acıkladı. NetApplications'ın yeni verileri, Microsoft desteğini kestikten sonra dahi kullanıcıların Windows 7 kullanmaya devam ettiklerini acıkca ortaya koyuyor. Dilerseniz şimdi, Windows 7 ve Windows 10'un guncel kullanım oranlarına bakalım.

Yukarıdaki fotoğrafta goreceğiniz veriler, 2019'un mart ayı ile 2020'nin şubat ayı başına kadar olan donemi iceriyor. Tabloda da gorulebileceği uzere kullanıcılar, gectiğimiz haziran ve aralık aylarında Windows 7'den vazgecme eğilimi gostermişlerdi. Microsoft Windows 7'ye verdiği desteği kestikten sonra, yani ocak ayında ise kullanıcıların bu duruma cok da bir tepki vermediklerini acıkca gorebiliyoruz.
Uzmanlara gore Windows 7 kullanıcılarının Windows 10'a gecişinin neredeyse durmasının iki nedeni var. Birinci neden; yeni PC'lerin piyasaya surulmesinin yavaşlamış olması. İkinci neden ise Corona virusu. Uzmanlar, Corona virusu salgınının ozellikle de tedarikcileri etkilediğini ve bunun da PC satışlarını duşurduğunu ifade ediyorlar. Son rakamlar, Windows 7'nin uzunca bir sure daha kullanılmaya devam edeceğini gozler onune seriyor.