Reddit ’te yapılan yeni bir paylaşım, optik yanılsamanın aslında fark etmesek de gunluk hayatımızın icinde yer aldığı gozler onune sermiş oldu. Reddit ’te yapılan paylaşımda gri bir dizustu bilgisayarın siyah klavye tuşları gorunuyor. Ancak fotoğrafa bir sure dikkatle baktığınızda tuşların arasında koyu gri daireler gorebiliyorsunuz.
Bilgisayar klavyesinde gorulen bu optik yanılsamaya Hermann Grid İlluzyonu deniyor. Siyah ve beyaz alanlar (bilgisayar orneğinde bu alan acık gri renkte) arasındaki yuksek kontrast, gozlerinizin gri halkalar gormesini sağlıyor.
Hermann Grid İlluzyonu, eğlenceli bir hile gibi gorunuyor. Ancak benzer klavyelere sahip bilgisayar kullanıcıları, Reddit ’teki paylaşımı gorene kadar bu durumu fark etmediklerini şimdi ise her baktıklarında istemsiz bir şekilde gorduklerini soyluyorlar. Bir Reddit kullanıcısı, “Aynı bilgisayara sahibim. Bu paylaşımı gorene kadar hic fark etmedim ve şimdi her baktığımda goruyorum” dedi. Bir başka Reddit kullanıcısı ise, “Senden şimdi nefret ediyorum. Şimdiye kadar gormemiştim. Ama şimdi gormeyi bırakamıyorum” dedi.
Optik illuzyonlar eğlenceli oldukları kadar bazen yukarıdaki gibi can sıkıcı olabiliyorlar. Reddit ’teki paylaşımına yorum yapan benzer klavyeye sahip bilgisayarı olan insanlar artık bilgisayarlarını kullanmakta zorlandıklarını yazdılar.
Bilgisayar klavyesindeki optik yanılsamaya benzer bir ornek de Martin Lewis tarafından Twitter ’da paylaşıldı. Lewis ’in paylaşımında toplar farklı renklerde gorunuyor. Aslında ekranda gorunen butun toplar kahverengi. Gorselde yer alan yatay renk cubukları topların farklı renklerde gorulmesini sağlıyor.
Bilgisayar Klavyesindeki, ‘Şimdiye Kadar Nasıl Goremedim’ Dedirten Optik İlluzyon
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bilgisayar Klavyesindeki, ‘Şimdiye Kadar Nasıl Goremedim’ Dedirten Optik İlluzyon