Beş ‘babayiğit ’ tarafından oluşturulan Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), tamamen elektrikli yerli otomobilin uretimini Bursa ’nın Gemlik ilcesinde kuracağı fabrikada gercekleştirecek.
Şu an askeri alan olan soz konusu yerin, sanayi alanına donuşturulmesi ile ilgili plan değişikliği, Bursa Buyukşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Turk Silahlı Kuvvetleri ’nin (TSK) kullanımında olan 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresi, yerli otomobilin uretim tesisi icin ayrılacak.
Konuya ilişkin acıklamalarda bulunan Bursa Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik ilcesinde yapılacak fabrikanın hem ana sanayi hem de yan sanayi olarak Bursa ekonomisine guc katacağını belirtti. Mart 2018 ’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir goruşme gercekleştirdiğini ve soz konusu yeri kendisinin onerdiğini ifade eden Aktaş, şoyle konuştu:
“Askeri hara olarak kullanılan alanın ulke ekonomisi, şehir ekonomisi acısından rantabl kullanılmadığını ifade ettim. Orada yapılan işlemleri asla kucumsemiyorum onlar da cok onemli hizmetler ancak burayı ulke ekonomisine daha iyi kazandırabilir miyiz? Onu paylaştım”
Aldıkları kararın hem ulke ekonomisine hem kente hayırlı olmasını dileyen Aktaş, 12 Mart tarihinde Bursa ’da duzenlenecek toplantıda fabrika yatırımının butun detaylarının kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı.
TOGG tarafından 22 milyar TL yatırımla kurulacak olan fabrikaya devlet desteği de sağlanacak. 300 ’u nitelikli personel olmak uzere toplam 4 bin 323 kişinin calışacağı fabrika, yılda 175 bin adet uretim kapasitesine sahip olacak.
Gectiğimiz hafta, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) duzenlenen toplantıda, yerli otomobilin uretileceği fabrikanın kuruluş lansmanı olarak 12 Mart tarihi belirlenmişti. Bursa ’nın Gemlik ilcesinde kurulacak tesisin inşaatına 2020 yılının ilk yarısında başlanması hedefleniyor.
Yerli Otomobilin Uretim Yeri Resmileşti
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yerli Otomobilin Uretim Yeri Resmileşti