Keşfedilmeyi bekleyen bakir guzellikleri ve eşsiz doğasıyla ziyaretcilerine huzur vadeden Gumuşhane'nin yuksek kesimlerinde, sonbaharla birlikte renk cumbuşu yaşanıyor

Doğaseverler, ekim ayıyla sarı, kırmızı ve yeşilin onlarca tonuna burunen yuksek kesimlerinde temiz hava, sukunet ve renk cumbuşunun tadını cıkarıyor.

Merkeze bağlı Yenikoy'de yaşayan 75 yaşındaki emekli oğretmen Huseyin Demir, uzun yılların ardından donduğu koyunde doğayla baş başa yaşam surduruyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 25 yıllık oğretmenlik yaşamının ardından cok sevdiği koyune yerleştiğini soyledi.

Doğada calışmayı ve gezinmeyi cok sevdiğini dile getiren Demir, "Sonbaharla birlikte yaprakların sararmasıyla dağlarımız cok guzel goruntu alıyor. Atımla dağlarda geziyorum. Yurume zorluğum olduğu icin atım da bana yardımcı oluyor. Tabiatı cok seviyorum." dedi.

Demir, Gumuşhane'nin bakir bir coğrafya olduğuna işaret ederek, ozellikle sonbaharda yaşanan renk cumbuşunun, seyrine doyumsuz goruntuler sunduğunu belirtti.

Demir, doğaseverleri Gumuşhane'ye davet etti.

Kaynak