BMW, gectiğimiz hafta resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Concept i4'un Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileneceğini duyurmuştu. Ne var ki, İsvicre ’deki dev fuar tum dunyayı etkisi altına alan corona virusu salgını nedeniyle iptal edildi.
Merakla beklenen sedan konseptini bir basın acıklaması ile duyuran Alman marka, 2021 yılında yollara cıkacak olan tamamen elektrikli i4 ’ten neler beklememiz gerektiği konusunda iyi bir fikir veriyor. BMW, Concept i4'un bazı tasarım oğelerinin uretim modeline taşınacağını soylemesine rağmen, beklentileri yukseltmemekte yarar var. Zira Concept i4'u, gecen kasım ayında BMW'nin paylaştığı i4 fotoğraflarıyla karşılaştırdığımızda, uretim modelinin daha muhafazakar bir tasarıma sahip olacağını kesin bir şekilde soyleyebiliriz.
Orneğin, Concept i4'un buyuk bobrek ızgarası, gecen yıl kamuflajlı bir şekilde gorduğumuz uretim modelinden cok farklı. Bununla birlikte, konsept ve uretim modelinin kokpit tarafında benzer bir tasarım anlayışına sahip olmasını bekliyoruz.
Concept i4 ’te gorduğumuz kavisli gosterge ekranı, i4 ’te de kendine yer bulacak. Alman marka, ekranın Core, Sport ve Efficient olarak adlandırılan uc farklı modda kullanabileceğini, soz konusu modların her birinin dijital arayuzun gorunumunu ve hissiyatını değiştireceğini soyluyor.
Yaklaşan iX3 ve iNext gibi Concept i4 de BMW'nin mevcut beşinci nesil eDrive guc aktarma organlarına sahip. Kaputunun altında 390kW gucunde bir elektrikli motor bulunan arac, 0-100 kilometre hızlanmasını yaklaşık dort saniyede tamamlıyor ve saatte 200 kilometre hıza kadar cıkabiliyor.
Avrupa WLTP standardını kullanan BMW, Concept i4 ’teki 80kWh kapasiteli bataryanın, 600 kilometre suruş menzili sağladığını soyluyor. Bu arada, soz konusu ozelliklerin tamamını, i4 ’un uretim varyantında da goreceğiz.
BMW i4, şirketin Almanya'nın Munih kentindeki ana tesisinde uretilecek. Bavyeralı şirket, fabrikayı yenilemek icin yaklaşık 200 milyon euro yatırım yapmayı planladığını acıkladı. 2021 yılına kadar en az bir milyon elektrikli araca sahip olmak isteyen BMW, i4'un yanı sıra 1 Serisi'nden ilham alan bir elektrikli hatchback uzerinde de calışıyor.
BMW, Futuristik Tasarımıyla Hayranlık Uyandıran Concept i4'u Tanıttı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- BMW, Futuristik Tasarımıyla Hayranlık Uyandıran Concept i4'u Tanıttı