Chrome OS, Google tarafından geliştirilen ve ilk kez 2011 yılında Chromebook cihazlar icin piyasaya surulen Linux tabanlı bir işletim sistemi. Chrome OS her ne kadar Windows ve Mac bilgisayarların gerisinde kalsa da Google, işletim sistemini geliştirmeye devam ediyor.
Google, acık kaynaklı işletim sisteminin yeni surumu Chrome OS 80 ile gelen yenilikleri acıkladı. Yazılım devi, Chromebook bilgisayarlara gelen ve kullanıcı deneyimine odaklanan iki yeni ozelliği detaylandırdı.
[h=2]Chrome OS 80 ile gelen yenilikler:[/h]
Google, Chrome OS 80 ile birlikte Ambient EQ adlı yeni bir ozelliği kullanıcılara sundu. Bu yeni ozellik, Chromebook ekranının herhangi bir aydınlatma koşuluna otomatik olarak adapte olmasını sağlıyor. Ambient EQ, Chromebook ekranının beyaz dengesini ve renk sıcaklığını da ortama gore ayarlıyor.

Chrome OS 80 ile gelen bir diğer ozellik ise Netflix uygulaması icin picture-in-picture (PIP) desteği. Netflix uygulamasının yeni surumu Google Play Store'da yayınlandı ve uygulama artık Chrome OS 80'de PIP işlevini destekliyor. Bu ozellikle birlikte kullanıcılar Chromebook'ta herhangi bir işlem yaparken ekranın bir koşesinde sevdikleri Netflix dizilerini izleyebilecekler.
Google, Ambient EQ ozelliğinin ilk olarak nisan ayında ABD'de satışa sunulacak olan Samsung Galaxy Chromebook'a geleceğini ve ardından diğer Chromebook'lar icin yayınlanacağını acıkladı.