Kullanıcılar tarafından oldukca sevilen işletim sistemlerinden bir tanesi, hic şuphesiz ki Windows 7 ’ydi. Hatta işletim sistemi o kadar populer oldu ve sevildi ki Microsoft, 5 sene once Windows 10 ’u cıkarmasına rağmen Şubat 2020 verilerine gore Windows 7 kullanan bilgisayar oranı %23 seviyesindeydi.
Bilindiği gibi Microsoft, işletim sisteminin populerliğine rağmen gectiğimiz aylarda Windows 7'nin fişini tamamen cekti ve işletim sistemine destek vermeyi durdurdu. Şirketin bu işletim sisteminden desteğini kesmesi, hem guvenlik guncellemeleri gelmeyeceği hem de oluşacak sorunlara Microsoft tarafından cozum bulunmayacağı anlamına geliyordu. Bu sebeple işletim sisteminde ortaya cıkan sorunlar, bir suredir kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyordu.
[h=2]Windows 7 ’te ortaya cıkan yeni sorun:[/h]
Microsoft, desteğini kestiği Windows 7 işletim sistemine gectiğimiz ay son bir guncelleme daha gondererek kullanıcıların şikÂyetci olduğu bir konuyu daha cozmuştu. Şirketin kullanıcıların şikÂyetlerini giderdiği son guncellemesinin ardından yepyeni bir hata daha ortaya cıktı.
The Register ’da yer alan habere gore sitenin okuyucularından bir tanesi, Windows 7 kullandığı bilgisayarında bir sorunla karşılaştı. Paylaşılan goruntude Windows 7'nin yer aldığı bilgisayarın ekranının ortadan ikiye ayrıldığı goruluyor ve kullanıcıya işletim sistemini guncellemesi oneriliyor.
ABD merkezli teknoloji şirketinin gectiğimiz sene boyunca Windows 7 kullanıcılarına bu işletim sisteminin desteğinin kesileceğini ve daha guncel bir işletim sistemine gecmeleri gerektiğini hatırlattığı biliniyor. Gorunuşe gore Windows 7 kullanıcılarının Microsoft'tan gelen uyarılara kulak asması gerekiyordu. Siz de bir Windows 7 kullanıcısıysanız daha guncel bir işletim sistemine gecmeyi duşunebilirsiniz.