Teknolojinin hem ozel, hem de iş yaşamımıza bodozlama girmesi ile birlikte dunyamız tumuyle değişti. Her şeyin daha kolaylaşacağı ve hızlanacağı iddiası ile başlayan bu istemsiz hatta zorunlu yolculuğun başlangıcı ile ilgili malumatımız var, ancak ulaşacağı nokta ile ilgili en fazla tahmin yurutebiliyoruz.
Turizm sektorunde bolca bulunan parlak zekalı, CİNYIS karakterler bundan tam 10 yıl once dijital fotoğraf makineleri ile her bir haltın fotoğrafını ceker, ardından bunları derleyerek altına notlar doşenir, guzelce power point de sunum yapar, CC ve BCC lere de otelin kıymetli buyuklerini ekleyerek outlook’dan tesis yonetiminin alayına bunları yollarlardı.

İc karışıklıklara ve darbelere kadar uzanan etkileri olan bu durum komedisi muadili olaylar, hesapta teknolojinin verimli kullanımı olarak lanse edilip, piyasaya surulur, hicbir art niyet aranmaması gerektiği, her şeyin işleyişin daha kolay ilerlemesi adına yapıldığı ve bu şekilde algılanması gerektiği salık verilirdi.

Gun oldu devran dondu, Ukrayna gocmeni Kaliforniyalı Jan KOUM 2009 yılında bir dizi başarısız iş deneyimi sonucunda Apple Store’da para edeceğini duşunduğu WHATSAPP ın ilk surumunu hayata gecirdi. Bu gelişmelerin biraz sonrasında 2015 civarında bizim CİNYIS turizmcilerden biri ya da birileri durumu fırsat bilip teknolojinin nimetlerinden dibine kadar yararlanmaya karar verdi.

İlk başlarda operasyonu kolaylaştırmak adına gayet masumane kullanılan bu uygulama, bazı suistimal profesyonelleri tarafından cok gecmeden, acık arama, bulma, tespit etme, kanıtlama, kafasına kafasına vurma, gırtlağına basma, ezme ve apış arasını tekmeleme kıvamına getirildi. Otel icerisinde bulundukları legal (8), illegal (16) saat boyunca sanal gerceklik ile, dijital manyaklık arasında farklı bir boyut da gidip, gelen yonetici taife, bir nevi bağımlılık yaşamaya başladı.

Hatta oyle ki, gecenin bir yarısı gonderilen ecuş, bucuş whatsapp mesajları buyuk bir kısım turizmcinin INSOMNIA (uykusuzluk) hastası olmasına sebebiyet verdi. Yaşamımızın hemen her alanında olduğu gibi teknolojiyi de kullanırken cılkını cıkarmanın en baba yolunu bulan yurdum insanı, bu nevi şahsına durumda da tavrını değiştirmedi ve EVREN’in efendileri de dahil olmak uzere kimseyi şaşırtmadı.

Farklı destinasyonlarda, farklı kombinasyonlarda kullanılan otel WHATSAPP gruplarından bazılarının isimlerini ve cevrenizde yaşanıyor olması gayet muhtemel bir kısa diyaloğu da sizlerle paylaşıyorum.

WHATSAPP GRUP İSİMLERİ

• HK & FB İletişim grubu
• HK & GR İletişim grubu
• Teknik & HK İletişim grubu
• Otel yonetim grubu
• Holding & Otel yonetim grubu
• HK & FO İletişim grubu
• Toplantı grubu
• Banket & Teknik & satış grubu
• Bahcivan & Şofor & Uşak grubu
• GM ozel grubu
• Room Servis & HK grubu (bunların haricinde bakacağınız yuzlerce mail olduğunu da unutmayın)

VATSAP CIKTI MERTLİK BOZULDU

(H) Hadiye
(F) Ferruh

H- Ferruh bey gunaydın, sayenizde sabah sabah yine yıkılıyor Ust Yonetim Whatsapp grubu.

F- Bende bu manasız coşkunuzun kaynağını merak ediyordum Hadiye hanım, şimdi anlaşıldı keza.

H- Keza da nedir Ferruh bey, anlamadım vallahi.

F- Size anlatması vakit alır hanımefendi, sadede gelelim, ne varmış Whatsapp grubunda?

H- Ay sizinkiler akşam yine karıştırmış ortalığı. Misafirin cıkışı yokmuş ama yinede eşyalarını toplayıp adamı paketlemişler. Cıngar cıkmış sizin anlayacağınız. Adamın eşyaları kayıp eşyadan siyah bir cop torbasından cıkmış. On buro muduru Okşan hanım yayınladı, cok buyuk geyik dondu sayenizde. Gulmekten kırıldık.

F- Haberim var, olmuş bir hata, hepimizin başına gelebilir. Goruyorum ki ağzınız kulaklarınıza varmış, durumdan buyuk keyif aldığınız gayet acık. Asıl siz donunde kendi şeyinize gulun.

H- Şeyinize derken pardon?

F- Halinize demek istedim, kendi halinize gulun yani. Hatta kahkaha bile atabilirsiniz.

H- Ne varmış bizim halimizde canım?

F- O zaman siz de dun akşam Tontişler Whatsapp grubunda paylaşılanları gormediniz demek ki. Sizin şu misafirlere Endonezyalı diye kakalamaya calıştığınız Kırgız masorlerden birisi masaj yağı yerine havuc kremi kullanmış. Misafirin masaj sonrası haykırırken videolarını paylaştılar, gulmekten kırıldık, adam kırmızıyla turuncu arasında gidip geliyordu bağırdıkca.

H- Hayret hic gormedim, hem bir yanlışlık olmuştur canım, buyutecek bir şey yok bence.

F- Buyutecek bir şey yok mu, emin misiniz? Bence siz bir an once kendinize yeni bir iş bakın, zira Nalan hanım bu goruntuleri Executive Mnagement Whatsapp grubunda paylaşmış. Sizin anlayacağınız patronlar dahil, herkes bu rezaleti gordu an itibari ile.

H- Hadi be, ciddi misiniz? İşte bu kotu oldu Ferruh beyciğim.

F- Ne oldu birden beyciğime bağladık. Stockholm sendromu hesabımı acaba?

ALINTIDIR : www.turizmguncel.com