1933 yılında H.G. Wells‘in romanından beyaz perdeye uyarlanan aynı adlı filmin yeniden yorumlanmış versiyonu olan The Invisible Man (Gorunmez Adam), geride bıraktığımız cuma gunu ulkemizde vizyona girdi. Acılış hafta sonunu yaklaşık 30 milyon dolarla kapatarak, oldukca iyi bir lansmana imza atan bilim kurgu korku filmi, kendisini gorunmez yapmanın bir yolunu bulan cılgın bilim insanı Adrian Griffin ’in eski kız arkadaşı Cecilia'ya yaşattığı fiziksel ve psikolojik şiddeti gozler onune seriyor.
Orijinal The Invisible Man filmindeki kahramanımız, kendisini gorunmez yapabilmek icin hazırladığı ozel bir iksiri iciyordu. Yeni versiyon ise gorunmezlik teknolojisine daha farklı bir yorum getiriyor. Q&A Los Angeles'a konuşan The Invisible Man ’in senaristi ve yonetmeni Leigh Whannell, filmdeki yeni gorunmezlik teknolojisini nasıl yarattığını ve bu surecte hangi aşamalardan gectiğini anlattı.
[h=2]Elisabeth Moss ve Leigh Whannell[/h]
Whannell “Karakterin, herhangi bir super kahraman filmindeki gibi kendisine serum veya benzeri bir şey enjekte etmesini istemedim. Bu yuzden iksir fikrinden uzaklaşmak istedim. Boylece gorunmezlik teknolojisini nasıl daha gercekci ve guvenilir yapabileceğimi duşunmeye başladım” dedi.
Produksiyon tasarımcısı Alex Holmes ile birlikte Avustralya ’da bulunan Sydney Teknoloji Universitesi'ndeki bazı bilim insanlarını ziyaret ettiklerini ve takım elbise fikirlerini kendilerine sunduklarını belirten Whannell, “Başlangıcta uc tane fikrimiz vardı ancak takım elbise fikrine ‘Evet, bu işe yarayabilir' dediler. Bu fikrin guvenilir olmasını sağlamak icin bircok calışma yaptılar. İzleyicilerin filmi seyrederken, tuhaf ya da gunluk gerceklikten cok uzak olduğu hissine kapılmamalarını istedim” ifadelerini kullandı.
Oyuncu kadrosunda Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer ve Aldis Hodge gibi başarılı isimlerin olduğu The Invisible Man, ABD sinemalarındaki ilk gununde 9,9 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Yalnızca 7 milyon dolarlık bir butce ile cekilen film, 28 Şubat tarihinde izleyicilerle buluşmuştu.
[h=2]The Invisible Man fragmanı[/h]