Yazılım devi Microsoft, işletim sistemlerinin en gunceli olan Windows 10 uzerindeki calışmalara devam ediyor. Daha once Windows 10'un son işletim sistemi olacağını ve bu sistemin guncellenerek yoluna devam edeceğini ifade eden firma, Windows 10 kullanıcılarının gormekten sıkıldığı bazı simgeleri yenileriyle değiştirme kararı aldı.
Windows kullanıcılarının sıkca kullandığı programlardan bazıları icin yeni simgeler tasarlayan Microsoft, bu simgeleri ilk olarak Insider kullanıcılarıyla test etti. Bilindiği gibi Insider kullanıcıları, işletim sistemi uzerinde yapılan değişikliklere geliştirme aşamasında sahip olabiliyorlar. Yeni simgelerdeki calışmalar ve simgelerin testleri başarılı gecmiş olacak ki yazılım devi, şimdi yeni simge paketini tum Windows 10 kullanıcılarına acıyor.
[h=2]Yeni simgelere tum Windows 10 kullanıcıları erişebilecek:[/h]
Standart Windows arayuzune daha modern bir gorunum katacak olan simgeler, Windows 10'un 1909 surumune sahip bilgisayarlarda kullanılmaya başlandı bile. Yapılan guncellemeyle gelen bu yeniliğin hangi programlarda kendini gosterdiğini aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.
Posta Hesap Makinesi Takvim Fotoğraflar Office uygulamaları Microsoft Edge Listedeki programların yanı sıra yeniliği; Paint, Videolar gibi farklı programlarda da gormeniz mumkun. Kullanıcıların yeni simgeleri gorduklerinde programları tanımaması gibi bir durumla karşılaşmamaları icin yoğun caba gosterdiklerini belirten Microsoft, programların simgelerinin bazılarında orijinal simgeye bağlı kalmış gibi gorunuyor.
Yeni simgeler, kullanıcı arayuzunu eskisinden farklı gosterecek. Bu da kullanıcıların hoşuna gidebilecek bir durum. Bu noktada yeni simgelerin Takvim ve Posta programlarına otomatik olarak uygulandığını ancak diğer programlar icin kullanıcıların Microsoft Store uzerinden guncelleme yapmaları gerektiğini ekleyelim. Siz de bilgisayarınızdaki programlarda yeni simgeleri kullanmak istiyorsanız buradan Microsoft Store'a gidip ilgili programların son surumlerini bilgisayarınıza yukleyebilirsiniz.