Huawei'nin yeni işletim sistemi HongMeng OS (Avrupa'daki ismiyle Harmony OS), gectiğimiz aylarda ilk kez duyurulduğunda Android ’in yerini alacağı duşunuluyordu. Daha sonrasında akıllı telefonlara gelmeyeceği anlaşılan bu işletim sisteminin, IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarında kullanılacağı ortaya cıkmıştı.
Bu iddiaların yanı sıra bircok kaynak, Cinli ureticinin otomotiv sektorune gireceğine dair iddialarda bulunuyordu. Gercek şu ki Huawei, otomobil uretmeyecek. Bunun yerine şirket, otomobil şirketlerinin yazılımlarını geliştirmesine yardımcı olmak icin ICT teknolojisine odaklanacak. Gelen son raporlar ise Huawei HongMeng OS ’u kullanan ilk otomobili gosteriyor.
[h=2]Chery New Energy S61, HongMeng OS ile birlikte gelebilir:[/h]
Cinli bir otomotiv şirketi olan Chery, gectiğimiz gunlerde yeni otomobili Chery New Energy S61 ’i Weibo ’da paylaşmıştı. Şirket tarafından yapılan paylaşıma gore bu aracta surucuye eşlik etmesi icin HongMeng OS, L2.99 seviyeli otomatik suruş yardım sistemi ile birlikte yuz tanıma sistemi ve yorgunluk izleme gibi pek cok ozellik bulunuyordu. Ancak şirket, paylaşılan bu gonderiyi bir sure sonra sildi ve geriye sadece kullanıcılar tarafından alınmış ekran goruntuleri kaldı.
HongMeng işletim sistemi, Huawei ’nin 5G IoT donemi icin tasarladığı yeni bir işletim sistemi olarak biliniyor. Şirket tarafından acıklanan gelecek planlarına gore yeni işletim sistemi; giyilebilir akıllı cihazlarda, bilgisayarlarda, araba uygulamalarında ve daha pek cok internet ile bağlantı kurabilen nesnede kullanılacak.
Sistemin ABD yasağından once geliştirilmeye başlandığını soyleyen Huawei Genel Mudur Yardımcısı Catherine Chen, HongMeng'in bir akıllı telefon işletim sistemine kıyasla nispeten daha az kod icermesinden dolayı daha guvenli ve daha hızlı olduğunu da soyluyor.
Chery ’nin pek cok ozellik vadeden otomobili Chery New Energy S61 ’in, Huawei ’nin işletim sistemi HongMeng OS ile entegre bir şekilde calışıp calışmayacağı henuz net olarak bilinmiyor. Bu konuda herhangi bir gelişme yaşanması durumunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yaşanan tum gelişmelerden haberdar olmak icin takipte kalın.
Huawei’nin HongMeng İşletim Sistemi, İlk Defa Bir Arabada Goruntulendi
Huawei0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei’nin HongMeng İşletim Sistemi, İlk Defa Bir Arabada Goruntulendi