Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Sanayi ve Ticaret tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi projesi ile ilgili CED sureci başladı.
Cevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Mudurluğunun internet sitesinde konu ile ilgili yapılan acıklamada CED surecine ilişkin, "BURSA il GEMLIK, ilce Gencali Mahallesi mevkiinde Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan CED Başvuru Dosyası Cevresel Etki Değerlendirmesi Yonetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin CED Sureci başlamıştır." denildi.
[h=2]Fabrika kuruluş lansmanı 12 Mart'ta[/h]
Mudurluk, Cevresel Etki Değerlendirmesi sureci tamamlanana kadar projeye ilişkin goruş, soru ve onerilerin Bursa Valiliği'ne veya Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gonderilebileceğini belirtti.
Gecen perşembe gunu Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yonetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yonetim Kurulu Uyesi Ozer Matlı, Bursa Milletvekillerini ve Bursa İli Oda Borsa Yonetim Kurulu Başkanlarını Ankara'da ağırlamıştı. Bu toplantıda, yerli otomobil uretim fabrikasının kuruluş lansmanının 12 Mart'ta Gemlik'te yapılması da kararlaştırıldı.
Toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bursa ilinin temsilcileri ile goruş alışverişinde bulunurken, Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yurutulen calışmalar hakkında Bursa milletvekillerine ve oda borsa başkanlarına bilgilendirmede bulundu. Toplantıda Bursa ’nın cok onemli bir ekonomik guc olduğunu soyleyen Hisarcıklıoğlu, potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ulke ekonomisine katkısının daha da artacağını kaydetti.

12 Mart'ta duzenlenecek toplantının yoredeki paydaşlara yonelik olacağı kaydediliyor. Toplantıya yerli otomobil icin uretim tesislerinin kurulacağı Gemlik ilcesi ve ilcenin bağlı olduğu Bursa'daki sivil toplum orgutleri, odalar ve borsalar davet edilecek.