Akıllı telefon ve teknoloji dunyasının en buyuk şirketlerinden bir tanesi olan Apple ’ın CEO ’su Tim Cook, gectiğimiz gunlerde Fox Business ’a bir roportaj verdi. Unlu CEO ’nun ustunde durduğu konulardan bir tanesi de Cin ’de patlak veren ve resmi rakamlara gore 2 bin 900 ’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren Corona virusu oldu.
Cook, verdiği roportajda olayların beklendiği gibi ilerlediğini ancak bazı şeyleri geri getirmenin zaman alacağını ifade etti. Cook, “Genel olarak bence bu gecici bir durum; uzun vadeli bir şey değil. Apple ’ın temeli cok guclu, ben oyle goruyorum” ifadelerini kullandı.
[h=2]Virus salgınının etkisi[/h]
Unlu CEO, Corona virusunun mart ayının otesinde de Apple ’ın satışlarına etkisi olup olmayacağı konusunda henuz bir fikrinin olmadığını soyledi. Şubat ayında olduğumuzu ve hÂl iyimserliğe yer olduğunu soyleyen Cook, virusle ilgili yeni olayların patlak verip vermeyeceğini bekleyip goreceklerini soyledi.
Virusun hisselerde yarattığı dalgalanma hakkında da yorumlar yapan Cook, “Pazarla ilgili olarak kısa vadeye odaklanmıyorum. Bence ve şirketi yonetme şeklimizce, biz uzun vadeli calışırız ve dort hafta once olanlarla şu an gercekleşenler arasında uzun vadeli bir fark goremiyorum” dedi. Cook, ayrıca geleceğin oldukca parlak gozuktuğunu ifade etti.
Şirketin CEO ’suna, Apple ’ın tedarik zincirini Cin dışına taşıyıp taşımayacakları da soruldu. Cook ise Apple cihazlarının dunya genelinden gelen bileşenlere sahip olduğunu, Cin ozelindeyse şirketin, tedarik zincirinde esnekliğe odaklandığını dile getirdi. Tim Cook ’un roportajının tamamını buradan izleyebilirsiniz.