Google'ın Android işletim sistemi; akıllı telefonlar, tabletler ve TV'ler icin tasarlanmış olabilir. Ancak Android-x86 projesindeki geliştiriciler, yıllardır Google'ın mobil işletim sisteminin acık kaynak surumu uzerinde calışarak, Android'i adeta bir masaustu işletim sistemine donuşturuyor.
Geliştiriciler son olarak Android-x86 9.0'ın kararlı surumunu yayınladı. Bu yazılım, Android 9 Pie'ı Intel veya AMD işlemcili bir masaustu bilgisayar, dizustu bilgisayar veya tablette calıştırmanıza olanak sağlamak icin tasarlandı. Android'in bu PC tabanlı yapısı, uygulamalar, API'lar ve kullanıcı arayuzu de dahil olmak uzere Android 9 ozelliklerini guncel bir şekilde bilgisayarlara taşıyor.
[h=2]Android-x86 9.0 ozellikleri:[/h] 32 bit ve 64 bit x86 işlemciler icin destek Intel, AMD ve NVIDIA grafik kartlarında OpenGL ES 3.x desteğinin yanı sıra deneysel Vulkan grafik desteğiyle donanım hızlandırmalı grafikler İsteğe bağlı bir Gorev Cubuğu başlatıcısı (stok Android tarzı bir başlatıcı da kullanabilirsiniz) Android-x86 9.0, WiFi, Bluetooth, Ethernet, kamera, ses ve coklu dokunmatik ozelliklerini destekliyor. İşletim sistemini herhangi bir GNU/Linux dağıtımı gibi kurabilir veya yuklemeden onyukleme yapmanıza olanak tanıyan bir LiveCD olarak calıştırabilirsiniz.
Android-x86, genelde Google'ın Android yayın planlarının bir veya iki yıl gerisinden geliyor. Google bu yıl Android 11'i mobil kullanıcılara sunacak. Yine de Android 10'u bilgisayarda calıştırmak istiyorsanız, Bliss OS 12 gibi secenekler de var. Bliss OS da aynı şekilde x86 işlemcili PC'ler icin Android tabanlı bir işletim sistemi olarak sunuluyor.
Android Pie deneyimini masaustu veya dizustu bilgisayarınıza taşımak istiyorsanız, Android-x86 9.0'ın indirme sayfasına buradan erişebilirsiniz.
Bilgisayarda Android Pie Deneyimi Sunan Android-x86 9.0 Yayınlandı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bilgisayarda Android Pie Deneyimi Sunan Android-x86 9.0 Yayınlandı