Bazen ihtiyacımız olan ozellikler sadece hayatımızı kullanışlı hale getirenler değil, aynı zamanda telefonlarımızın da daha hızlı ve daha iyi calışmasını sağlayan ozelliklerdir. Google, yeni tanıttığı akıllı ozellikleri oğrenebileceğiniz bir blog kurdu. Bu iletişim aracları sayesinde zaman kazanarak ureticiliğinizi artırabilir, vakitten kazanabilir ve başka işlere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
En yeni ozelliklerden biri olan 'Aramak icin Tıkla', bilgisayarınızdan telefonunuzdaki cağrıları kontrol etmenizi sağlıyor. Chrome'da gorduğunuz bir numarayı aramak icin once numaranın ustune tıklayıp kendi telefonunuzu seciyorsunuz. Daha sonra telefonunuza gelen bildirimi onaylıyorsunuz ve cağrı başlamış oluyor. Fakat tabii ki bu ozellikten yararlanmanız icin hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda aynı Google hesabının acık olması gerekiyor.

'Akıllı Yanıt' ozelliği, Android 10 olan cihazlarda bulunuyor. Bu ozelliği basitce anlatmak gerekirse telefonunuz size gelen mesajın iceriğine gore size bir eylem oneriyor. Mesela, eğer bir toplantınız icin adres mesajı alırsanız bu ozellik size bu adresi Google Haritalar'da acmayı oneriyor. Ya da Hangouts gibi bir mesajlaşma uygulamasında bir belge linki alırsanız, hemen Google Docs'ta acabilecek ve uzerinde oynama yapabileceksiniz.
'Canlı Altyazı' ve 'Canlı Tercume' ise sunumlarda, konuşmalarda ve buluşmalarda sizlere yardımcı olabilecek 2 yeni ozellik. 'Canlı Altyazı' ile gercek hayattaki seslerinizi yazıya dokebilirsiniz. Ayrıca metne donuşturduğunuz sesleri 3 gune kadar saklayabiliyorsunuz. Erişebilirlik paketinin bir parcası olan bu ozellikle işitme engelli insanlar da konuşmaları takip edebiliyor. Bunların yanı sıra ana dili konuşulmayan insanların iş toplantılarının yazılı kopyasını alarak onlara yardımcı olabilir.

Son olarak, 'Canlı Tercume' ozelliği ile telefonunuzda actığınız medyalara eş zamanlı ve otomatik olarak altyazı ekleniyor. İşitme engelli insanların da sunumları ve internette yapılan seminerleri takip etmesini sağlayan bu ozellik ayrıca kulaklığınız olmadığı icin dinleyemediğiniz sesleri okuma imkanını da sağlıyor. Şu anda Pixel 3, Pixel 3a ve Pixel 4 gibi şu anda hali hazırda Android 10 ile calışan cihazlarda bu ozellik kullanılabiliyor.