Dubai Future Foundation (DFF) tarafından inşa edilen dunyanın 3D yazıcıyla inşa edilen ilk ofis binası, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Emirates Kuleleri'nin onunde yer alan Office of the Future (Geleceğin Ofisi), Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai'de yer alıyor.
Tek bir 3D yazıcı ile uretilen Geleceğin Ofisi, 6 metre yuksekliğinde, 36 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde inşa edildi. Ofisin inşasında, benzer buyuklukteki binalardan yuzde 50 daha az insan gucu kullandı ve yuzde 60 daha az inşaat atığı ortaya cıktı. Uretimi 17 gun suren ofisin kurulumu 2 gun icinde tamamlandı. İnşaat, peyzaj ve ic tasarım sureci ise toplam 3 ay surdu.
[h=2]3D yazıcı ile inşa edilen ofis boyle gorunuyor[/h]
Dubai Future Foundation başkanı Khalfan Belhoul odulun ardından, "Geleceğin Ofisi'nin bu global tanınırlığa ulaşma başarısı, BAE liderliğinin vizyonunu ve 3D Baskı gibi yeni teknolojilerin benimsenmesinde, geliştirilmesinde ve yeni ekonomik fırsatların yaratılmasında kullanılmasının onemini kavramadaki yenilikci ruhunu somutlaştırıyor. Dubai ve BAE'yi bir inovasyon merkezi ve gelişmekte olan teknolojiler icin bir test bolgesi olarak konumlandırıyor." şeklinde konuştu.
2016 yılında acılan Geleceğin Ofisi, turunun ilk 3D baskı binası ve 'Dubai 3D Baskı Stratejisi' kapsamında inşa edildi. Ofis, Gensler Architects tarafından tasarlandı ve daha sonra Dubai'de tamamlanmak uzere olan Museum of the Future'ı tasarlayan Killa Design tarafından geliştirildi. Yapısal muhendislik Thornton Tomasetti, eConstruct ve Freysinett tarafından sağlandı. İc tasarım Projex tarafından geliştirildi, mobilya ve ofis duzeni Bene GmbH tarafından yapıldı ve binanın carpıcı manzarası Cracknell tarafından tasarlandı. Binanın inşası toplam 140 bin dolara mal oldu.
Bugun ofis, yeni teknolojileri anlamak ve benimsemek icin ceşitli beceriler ve araclarla geleceğin liderlerini hazırlayan, ayrıca gelecekte dunyanın karşı karşıya geleceği sorunları ele alan DFF Dubai Gelecek Akademisi'ne (DFAc) ev sahipliği yapıyor.
Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri, 400'den fazla Guinness Dunya Rekoru unvanına sahip. BAE'nin Guinness Dunya Rekorları arasında dunyanın en yuksek binası olan Burj Khalifa, dunyanın en işlek havaalanı olan Dubai Uluslararası Havaalanı gibi yapılar da yer alıyor.
3D Yazıcıyla İnşa Edilen Bina, Guinness Rekorlar Kitabı'na Girdi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 3D Yazıcıyla İnşa Edilen Bina, Guinness Rekorlar Kitabı'na Girdi