ABD merkezli teknoloji devi Apple, tuketicilerin hizmetine sunduğu macOS isimli işletim sisteminde fazlasıyla pratik bir sistem geri yukleme imkanı sunuyor. Bu ozellik sayesinde kullanıcılar, işletim sistemlerinde sorun yaşadıklarında ya da cihazı sıfırlamak istediklerinde herhangi bir macOS yukleme diskine ihtiyac duymuyorlar. Apple sunucularından indirilen dosyalar, sistemin geri yuklenmesini sağlıyor.
Gorunen o ki Apple, tuketicilerin sesine daha cok kulak verme kararı almış ve bu ozelliği iPhone'lar icin de geliştirmeye karar vermiş. Cunku iOS 13.4'un son beta surumunde yer alan kodlar, "İşletim Sistemi Kurtarma" olarak isimlendirilen bir ozelliğin yaklaşmakta olduğunu gozler onune seriyor.

Apple'ın piyasaya surduğu urunler ilgili detaylı calışmalar yapan "9to5Mac" isimli bir platform tarafından ortaya cıkarılan bu ozellik, iOS işletim sisteminin cokmesi durumunda sistemin doğrudan internet uzerinden kurtarılabileceğini gosteriyor. Mevcut durumlarda kullanıcılar, iPhone'ları coktuğu takdirde bilgisayarları aracılığıyla kurtarma yapabiliyorlardı. iOS 13.4, tuketicilerin bilgisayara olan bağımlılığını ortadan kaldıracak.
Uzmanlar, iOS icin geliştirilen İşletim Sistemi Kurtarma ozelliğinin tıpkı macOS'daki gibi calışacağını duşunuyorlar. Yine de Apple şu an icin ozelliği test ediyor ve yaşanabilecek herhangi bir sorunda ozelliğin kullanım şekli tamamen değiştirilebilir.

iOS 13.4'te sunulması muhtemel olan İşletim Sistemi Kurtarma ozelliği, sadece iPhone'ları değil, Apple'ın diğer urunlerini de etkileyebilir. Cunku Apple Watch ve HomePod gibi urunler de şu anda benzer bir sorundan muzdaripler. Eğer Apple, yeni ozelliğini kapsamlı bir şekilde geliştirdiyse, Apple'ın Apple Watch gibi urunleri de iOS 13.4'un bu ozelliği aracılığıyla kurtarılabilir.
Apple'ın İşletim Sistemi Kurtarma isimli ozelliği, cok kısa bir sure sonra kullanıcıların hizmetine sunulabilecekmiş gibi gorunuyor. Ancak Apple'ın bu ozelliği erteleyebileceğini de unutmamak ve yapılacak resmi acıklamaları beklemekte fayda var. Bakalım Apple'ın iOS icin sunacağı bu ozellik, tuketiciler icin gercekten de faydalı olabilecek mi.