Akıllı televizyonlara sahip değilseniz, televizyondan Netflix, YouTube ve diğer uygulamaları kullanmak icin telefonlarınızı ya da bilgisayarlarınızı kullanmanız gerekiyor. Android TV cihazları ise tum bunları bir kenara atarak tek başlarına adeta bir televizyon gorevini ustleniyorlar. En iyi cihazlar 4K, 60 FPS ’e kadar destek veriyor. Ayrıca Netflix ’ten film izlemenin yanı sıra oyun oynamaya da imkan tanıyor.
Android TV fiyatları oldukca değişken. Başlangıc cihazları ortalama 200-300 TL arasında oluyor. Fiyat yukarıya tırmandıkca cihazların ozellikleri de artıyor. Ancak bu genellikle goruntu kalitesi ve işlemci ile oluyor. Yuksek fiyata satılan cihazlar cok daha iyi goruntu kalitesi sunuyor. Ayrıca oyun oynamak isteyenler icin de daha fazla RAM ve kaliteli işlemcilere sahipler. Gelin en iyi Android TV kutularına beraber bakalım.
[h=2]Piyasadaki en iyi Android TV kutuları:[/h] NVIDIA SHIELD TV Pro, NVIDIA Shield TV, Zidoo Z9S TV, Wechip T95Z Plus, Xiaomi Mi Box S, Amazon Fire TV, Case 4U Tanix TX6 4K HDR TV, Wechip V8 Android TV, Dolamee D5 Android TV, Puersit X96 Mini TV, [h=2]Puersit X96 Mini TV:[/h]
Maksimum cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 9.0 İşlemci: S905W ARM Cortex A53, ARM Mali-450MP Bellek: 2 GB Dahili depolama: 16 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 215 TL X96 Mini modeli icin kullanıcı yorumlarına baktığımızda aslında tam bir fiyat-performans urunu diyebiliriz. Android TV ’yi sadece farklı bir televizyonda Netflix veya YouTube izlemek icin alıyorsanız urun fazlasıyla yeterli olacaktır. Ozellikle bu fiyata 4K cozunurluk desteklemesi de oldukca iyi bir ozellik. İndirmekte zorlandığınız urunleri veya Play Store ’dan indiremediklerinizi APK olarak da yukleyebilirsiniz.
[h=2]Dolamee D5 Android TV Box: [/h]
Maksimum cozunurluk: 4K İşletim sistemi: Android 5.1 İşlemci: Rockchip RK3229, Mali 400MP2 Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 8 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 350 TL Android oyunları oynamak yerine daha cok video izlemek, Netflix, Facebook veya Skype gibi uygulamaları kullanmak isteyen kullanıcılar icin daha uygun olan bir model. 4K desteği de bulunan bu model icin işletim sisteminin eski olduğunu soyleyebiliriz. Hızlı veya video icin iyi bir model ama ozellikle yeni cıkan Android oyunlarda performans sıkıntısı yaşatabilir. Eski bir model olmasına rağmen hÂl tercih edilmeye devam ediliyor.
[h=2]Wechip V8 Android TV Box: [/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K İşletim sistemi: Android 7.1.2 İşlemci: Cortex-A53, Amglogic S905w Octa core 64 Bit Bellek: 1 GB RAM Dahili depolama: 8 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 350 TL Listedeki Android TV ’ler arasında WiFi cekimi en kuvvetli olan modellerden biri. Yine muzik dinlemek, film izlemek veya ufak boyutlardaki oyunları oynamak icin ideal olduğunu soyleyebiliriz. Kumandası aynı zamanda fare olarak da kullanılabiliyor ancak yine de USB girişinden fare bağlayabiliyorsunuz. Yuksek cozunurlukte film veya video izlemek isteyenler icin uygun bir model olacaktır.
[h=2]Case 4U Tanix TX6 4K HDR TV:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K İşletim sistemi: Android 9.0 İşlemci: Allwinner H6, ARM Cortex-A53, Mali-T720 Bellek: 4 GB RAM Dahili depolama: 32 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 389 TL Case 4U Tanix icin tam bir fiyat-performans canavarı diyebiliriz. İşletim sisteminin guncel olması, diğer Android TV Box modellerine gore daha fazla hafızaya ve belleğe sahip olması da onu uste cıkarıyor. Ozellikle film ve video izlemek dışında oyun da oynamak isteyenler icin uygun bir tercih olacaktır. Eğer internet bağlantınız veya WiFi hızınız yeterliyse Netflix ’te yuksek cozunurlukte filmler izleyebiliyorsunuz.
[h=2]Amazon Fire TV:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K İşletim sistemi: Android 9.0 İşlemci: MediaTek, Power VR GX6250 Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 8 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 400 TL Amazon tarafından cıkarılan urun piyasadaki en cok ozelliğe sahip Android TV kutuları arasında yer alabilir. Bu modeli aldıktan sonra Amazon ’un diğer servislerini de bu urun ile kullanabiliyorsunuz. Orneğin Alexa ’yı satın alırsanız, sesli komut ile Android TV ’nizi yonlendirebilirsiniz. Ayrıca cihazın depolaması hafıza kartları ile 200 GB ’a kadar cıkarılabiliyor.
[h=2]Xiaomi Mi Box S:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 8.1 İşlemci: Cortex-A53, Mali 450 Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 8 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 420 TL Turkiye ’de en cok kullanılan Android TV Box modelleri arasında yer alan Mi Box S, Google Asistan destekli olarak sunuluyor. Yani sesli komutlar, Google hizmetleri ve yuksek kalitede Android oyunlar oynamanızı sağlayabilir. Sesli komut ozelliği sadece belirli dillerde calışıyor. Ayrıca kurmak istediğiniz farklı uygulamalar olursa USB yardımıyla APKdosyasıyla kurabilirsiniz. Aynı zamanda Chromecast ozelliği de bulunuyor.
[h=2]Wechip T95Z Plus:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 7.1 İşlemci: ARM Cortex-A53, Mali-T820MP3 Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 16 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 600 TL Her şeyden once cihaz tasarımının oldukca şık olduğunu soylemek gerek. İnternette ortalama fiyatı 600 TL olan model, grafik kalitesiyle dikkat cekiyor. Ozellikleri bakımından genel olarak yuksek cozunurlukte film veya video izlemek icin uygun diyebiliriz. Bir de işletim sistemi acısından biraz geride kaldı. Ancak yine de hÂl tercih ediliyor ve performans olarak istediğinizi bulabilirsiniz.
[h=2]Zidoo Z9S TV:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 7.1 İşlemci: Realtek RTD1296 ARM Cortex-A53, ARM T820 MP3(3-core) Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 16 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 1.400 TL Goruntu kalitesi ve cozunurluk bakımından en iyi Android TV Box modelleri arasında yer alıyor. İşletim sistemi olarak Android 7.1 kullansa da, cihaz diğer ozellikleriyle bu arayı kapatmayı başarıyor dersek yanlış olmaz. Ozellikle goruntu kalitesine odaklanılmış ve gercekci bir goruntu sağlamak amacıyla ciddi ozellikler eklenmiş. Cihazın icerisinde ayrıca kendi uygulamaları da yer alıyor.
[h=2]NVIDIA Shield TV:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 9.0 İşlemci: NVIDIA Tegra X1 Bellek: 2 GB RAM Dahili depolama: 8 GB Video cıkışı: HDMI Ortalama fiyat: 2.000 TL NVIDIA ’nın kendi işlemcilerini kullandığı bu modelin aynı zamanda bir de NVIDIA Shield TV Pro versiyonu bulunuyor. Alexa ve Google Asistan ile uyumlu bir şekilde calışıyor. Soz konusu NVIDIA olunca tahmin edebileceğiniz gibi oyunlar konusunda da oldukca iyi bir iş cıkarmışlar. Neredeyse tum mobil oyunları hic kasmadan oynayabiliyorsunuz. Ayrıca Google ve Amazon servisleri de cihazın icerisinde yer alıyor.
[h=2]NVIDIA Shield TV Pro:[/h]
Maksimum Cozunurluk: 4K, 60 FPS İşletim sistemi: Android 9.0 İşlemci: NVIDIA Tegra X1 Bellek: 3 GB RAM Dahili depolama: 16 GB Video cıkışı: HDMI USB: 2 tane USB 3.0 Ortalama fiyat: 3.200 TL NVIDIA Shield TV ’nin Pro versiyonunda goze carpan ilk değişiklikler 3 GB RAM ve 2 tane USB 3.0 portu oluyor. Pro modelinin daha hızlı işlemler ve oyunlar icin yapıldığını soyleyebiliriz. Aynı zamanda 8 GB ’lık depolama alanı Pro versiyon ile 16 GB ’a cıkarılmış. NVIDIA Android TV ’lerin en guzel yanı ise surekli olarak guncelleme alması. Yani urunu aldıktan sonra da yepyeni ozellikler gelebiliyor.
En iyi Android TV cihazları bu şekilde. Akıllı televizyona sahip olmayanların televizyonlarını saniyeler icerisinde akıllı yapan bu televizyonların tamamı 4K cozunurluğu destekliyor. Aslında cihazlar arasındaki farklar daha cok goruntu ve renk kalitesi ile olculuyor dersek yanlış olmaz. Bir de bazı cihazlar daha fazla RAM ve daha iyi işlemciye sahip olduğu icin oyunlarda iyi performans veriyor. Sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
Piyasadaki En İyi Android TV Cihazları
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Piyasadaki En İyi Android TV Cihazları