Ay sonlarını getirmekte zorlananlar, parasının nereye gittiğini bir turlu bulamayanlar icin kişisel finans uygulamaları kurtarıcı olabiliyor. Bu uygulamalar ile kredi, fatura ve gunluk harcamalarınızı cok kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Gider yonetimi yapmayı prensip haline getirmiş hesap kurdu kişiler icin de guzel alternatifler var. Eskiden kağıt kalemle yaptığımız hesapları şimdilerde uygulamalarla kolaylıkla yapıyoruz.
Kişisel finans uygulamaları genel olarak aynı ozelliklere sahip. Ancak aralarında sesli gider kaydı yapan veya kamerayla fişi cekip gideri kaydedenleri de var. Yani uygulamalar işlevselliğinden cok kullanış kolaylığı ile birbirinden ayrılıyor diyebiliriz. Gider yonetimi yapmanızı sağlayacak, sizi ay sonu korkusundan kurtaracak kişisel finans uygulamalarına beraber bakalım.

[h=2]Hesap kurdu olanlar icin en populer uygulamalar:[/h] Para Yonetimi, DEFTER, GiderimVar, Wallet, Masraf Yonetimi, Money Pro, 1Money, YNAB, Mobills Budget, AndroMoney. [h=2]Para Yonetimi:[/h]
Google Play Store ’da en cok sevilen finans uygulamaları arasında yer alan Para Yonetimi, 5 milyondan fazla indirmeye sahip ve 4.7 puan almış. Uygulamada ayın başlangıc tarihini değiştirme gibi kullanışlı ve farklı ozellikler de var. Orneğin maaşınızı ayın 5 ’inde alıyorsanız, uygulamada da ay başlangıcı olarak 5 ’i secebilirsiniz. Uygulama aynı zamanda grafiksel olarak verileri kontrol etme imkanı da sağlıyor.
[h=4]Para Yonetimi indir:[/h] Para YonetimiİNDİR Para YonetimiİNDİR [h=2]DEFTER:[/h] 1 milyondan fazla kullanıcısı olan ve 16 farklı dilde hizmet veren DEFTER uygulaması, harcama ve gelir kontrolunu sağlamanız icin farklı ozellikler sunuyor. Bunlara fatura tarihlerinizi belirlemek de dahil. Uygulama aynı zamanda ticari muhasebe amaclı da kullanılabiliyor. Vergi, fatura, kira ve kredi gibi daha bircok odemenin kontrolunu sağlayabilir ve gider yonetimi yapabilirsiniz.
[h=4]DEFTER indir:[/h] DEFTERİNDİR DEFTERİNDİR [h=2]GiderimVar - Gelir Gider Butce:[/h] Binlerce kişi tarafından kullanılan uygulama 4.6 puan ile en iyi kişisel finans uygulamalarından biri. Genel olarak gunluk harcamalarınızı da kayıt altına alıp, ay sonunda ne kadar harcama yaptığınızı kontrol edebiliyorsunuz. Eskiden ailelerimiz bir kağıt ve kalemle yaptığını, şimdi telefonlarımızda uygulamalar ile cok daha detaylı bir şekilde yapabiliyoruz.
[h=4]GiderimVar indir:[/h] GiderimVarİNDİR GiderimVarİNDİR [h=2]Wallet:[/h] 1 milyondan fazla indirmeye sahip Wallet uygulaması, kullanıcılarına 10 yıla kadar gider yonetimi yapabilme imkanı sağlıyor. Uygulamanın temelinde aslında paranızı kredi kartı, banka hesabı veya nakit gibi farklı kategorilere ayırabiliyorsunuz. Boylece tum paranızı ayrı ayrı kontrol etme imkanı sağlıyor. Bankalarla ortaklaşa calışan uygulama, harcamaları da otomatik olarak kaydediyor.
[h=4]Wallet indir:[/h] WalletİNDİR WalletİNDİR [h=2]Masraf Yonetimi:[/h] Listedeki finans uygulamalarına gore tasarım ve kullanış acısından kullanıcılarına iyi secenekler sunan bir uygulama. Tasarım olarak birden fazla secenek mevcut. Bunun dışında sesli olarak veya telefon kameranız ile fiş okutarak gider eklemesi yapabiliyorsunuz. Bunun dışında taksitle yaptığınız harcamaların da masraflarını yine taksitli olarak girebiliyorsunuz. Listedeki en kullanışlı uygulamalardan biri.
[h=4]Masraf Yonetimi indir:[/h] Masraf YonetimiİNDİR [h=2]Money Pro:[/h]
Hesap kurdu olanların fazlasıyla seveceği bir uygulama. En iyi ozelliklerinden biriyse verileri farklı formatlara cevirerek yazdırma imkanının bulunması. Bunun dışında ileride herhangi bir sorun yaşamamanız icin kişisel finans verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Gider yonetimi sağlamanız acısından farklı uygulama icerisinde farklı raporlama ozellikleri de bulunuyor. Uygulamanın iPhone (iOS) surumu ucretli olarak satılıyor.
[h=4]Money Pro indir:[/h] Money ProİNDİR Money ProİNDİR [h=2]1Money:[/h]
1 milyondan fazla indirmeye sahip 1Money, hangi yonde cok daha fazla harcama yaptığınızı cıkarabilecek bir uygulama. Ay sonuna param yetişmiyor, nereye gidiyor bu paralar diye soranların mutlaka bakması gerekiyor. Uygulamada doviz kuruyla maaş alanlar da duşunulmuş ve kurlar gun boyu otomatik olarak guncelleniyor. Gider yonetimi dışında harcama kontrolu de sağlıyor.
[h=4]1Money indir:[/h] 1MoneyİNDİR [h=2]YNAB:[/h] YNAB uygulaması kendi sayfasında oldukca iddialı bir istatistik veriyor. Uygulamaya katılan yeni kullanıcıların ilk iki ayda 600 dolar, ilk yılda ise 6 bin dolar tasarruf ettiğini belirtiyor. Ulkemiz şartlarında bu biraz zor olsa da şu an 1 milyondan fazla indirmeye sahip başarılı bir gider yonetimi uygulaması. Kişisel finans hizmeti veren uygulamaların ortak ozelliklerinin bircoğu yine YNAB icerisinde var.
[h=4]YNAB indir:[/h] YNABİNDİR YNABİNDİR [h=2]Mobills Budget:[/h]
Listemizdeki hesap kurdu olanlar icin uygulamalardan en populerinden biri diyebiliriz. 5 milyondan fazla indirmeye sahip ve 4,4 puana sahip. Oldukca şık bir tasarıma ve arayuze sahip. Giderlerinizi uygulamaya kaydettikten sonra dilerseniz Excel veya PDF formatına aktarabilirsiniz. Boylece dilediğiniz zaman gider yonetimi icin dosyalarınızı yazdırabilirsiniz. Ayrıca kredi kartı yonetimi de yapabilirsiniz.
[h=4]Mobills Budget indir:[/h] Mobills BudgetİNDİR Mobills BudgetİNDİR [h=2]AndroMoney:[/h] Listemizin son uygulaması Play Store ’da 1 milyondan fazla indirme almayı başarmış AndroMoney. Kişisel finans uygulamaları ozellikle ay sonunu getirmekte zorlananlar icin gercekten buyuk bir kolaylık sağlıyor diyebiliriz. Bu uygulamalar sayesinde neleri kısmanız gerektiğini veya harcamalarınızı nasıl kontrol edebileceğinizi oğrenebiliyorsunuz. AndroMoney de bunları Excel formatında yedekleyen bir uygulama.
[h=4]AndroMoney indir:[/h] AndroMoneyİNDİR AndroMoneyİNDİR Ay sonunda bu maaş nereye gitti diye duşunme derdinizi bitirecek gider yonetimi yapmanızı sağlayacak mobil uygulamalar bu şekilde. Aynı zaman kredi, kredi kartı, faturalar ve diğer harcamalarını kontrol etmeyi seven hesap kurdu kişiler icin de mutlaka bakmaları gereken uygulamalar.