Bircok firma urunlerini Cin ’de uretiyordu. Ancak son zamanlarda Cin ’de ve diğer ulkelerde yaşanan corono virusu bircok markayı ekonomik anlamda olumsuz etkiledi. Bu markalardan birisi de Coca-Cola oldu. Coca-Cola Cin kaynaklı tatlandırıcıların uretim ve ihracatında gecikmeler yaşıyor. Yaşanan bu aksaklıklar Coca-Cola Zero ve Coca-Cola Light uretiminin azalmasına ve stokların bitmesine neden olacak gibi duruyor.
Corona virusu, ABD ekonomisini onemli olcude etkiliyor. Ayrıca bu durum ABD ’nin otesine gecildiğinde, sevilen bir iceceğin uretimi de olumsuz anlamda etkileyecek: Diyet Kola. Şirket, pazartesi gunu yayınlanan yıllık raporunda, şu anda bu iş kesintisinin gecici olmasını beklediklerini belitti. Fakat gecikme suresinin uzaması durumunda şirketin stokları eritmeye başlayacaklarını bu yuzden de tedirgin olduklarını ifade etti.
Coca-Cola, pazartesi gunu yayınlanan yıllık raporunda, Corona virusu salgının bir sonucu olarak diyet urunlerinin coğunda kullanılan sıfır kalorili bir tatlandırıcı olan Sukraloz da dahil olmak uzere Cin'de tedarik edilen bileşenlerin uretim ve ihracatındaki gecikmeler yaşandığını soyledi.
Raporda, "19 Ocak ayından itibaren Corona virus COVID-19 salgınının patlak vermesinin bir sonucu olarak Cin'deki tedarikcilerimiz bu bileşenlerin uretiminde ve ihracatında bazı gecikmeler yaşadılar " ifadeleri kullanıldı. "Acil durum tedarik planları başlattık ve bu gecikmeler nedeniyle kısa vadeli bir etki ongormuyoruz. Bununla birlikte, Cin'deki uretim veya ihracat işlemlerinin bozulması durumunda, bu bileşenlerin bazılarının daha sıkı tedariklerini uzun vadede gorebiliriz" denildi.
Virusun uluslararası iş uzerindeki yaygın ekonomik etkisi nedeniyle, finansal hizmetler firması deVere Group'un CEO'su Nigel Green, carşamba gunu yaptığı acıklamada, Corona virusunun 2020 yılında dunyayı kuresel bir durgunluğun eşiğine surukleme ihtimalinin cok yuksek olduğunu soyledi.
Green, "Yatırımcılar, Corona virusunun ciddi ve geniş kapsamlı ekonomik sonucu tarafından buyuk olcude hazırlıksız yakalandı" dedi. Ayrıca bu virusun dunya ekonomisini ciddi anlamda olumsuz etkileyeceğini ifade etti.
Corona Virusu Coca-Cola’yı da Etkileyebilir
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Corona Virusu Coca-Cola’yı da Etkileyebilir